Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Розвідка США підтвердила, що РФ надала бойовикам ЗРК

Нові дані розвідки США свідчать, що Росія, найімовірніше, справді останніми днями надала сепаратистам в Україні потужні зенітні ракетні комплекси, пише видання Wall Street Journal.

Ці дані збігаються з доказами, наданими Україною, і підсилюють звинувачення, що саме Росія була джерелом озброєнь, якими цього тижня збили лайнер «Малайзійських авіаліній», ідеться у статті.

Американські чиновники тепер підозрюють, що Росія надала бойовикам кілька систем протиповітряної оборони, доставивши їх «контрабандою» у Східну Україну, як і інше військове обладнання, зокрема танки.

Крім того, посадові особи США вважають, що ці системи перевезли назад через кордон до Росії після того, як було збито авіалайнер.

Це підтверджує звинувачення України, що бойовики і російські ментори намагаються приховати свою причетність до катастрофи, зазначає видання.

Дані досліджень, оголошені силовиками України і США, викривають значно вищий рівень військової співпраці Москви з бойовиками в Україні, ніж усвідомлювали до збивання пасажирського літака.

Також тепер стає очевидна складна і детальна координація між російськими військовими і проросійськими бойовиками на сході України, пише видання.

Воно додає, що серед досліджень зміцнюється загальне розуміння: зброєю, яка збила літак рейсом з Амстердама в Куала-Лумпура, була система ППО «Бук М-1».

У статті нагадують: Москва далі заперечує, що надає сепаратистам важке озброєння, незважаючи на всі нові докази, які мають чиновники США.

«Ми знаємо, що всередині України є російські війська. Російські війська та російське устаткування», – наводить видання слова одного з американських чиновників.

Як ідеться у статті, експертів досі не допустили до місця катастрофи, і за браком незалежного розслідування розвідувальні служби шукають свідчення про причину в даних супутникових та електронних перехоплень.

При цьому, зазначає Wall Street Journal, дедалі більше впевненості, що бойовики, найімовірніше, справді використовували систему «Бук М-1», а також ставить запитання, чому чиновники України чи США раніше не попередили комерційні авіалінії про можливу небезпеку, якщо в них було достатньо часу після того, як вони дізналися про ймовірну наявність таких систем у бойовиків.

Інше видання, Washington Post, наводить ще чіткіші слова неназваного американського чиновника: США підтвердили, сказав він, що Росія надала потужні ракетні установки сепаратистам у Східній Україні, які після падіння в четвер малайзійського літака здійснювали спроби повернути ці три системи «Бук» назад через кордон у Росію.

За його словами, США почали отримувати перші вказівки на те, що ці установки було перевезено в Україну дещо більш як тиждень тому.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
СШАРосія
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи