Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Злочинці, які зрадили Україну, мають відповідати своїм майном - Ярослав Солтис

Коли захопили Крим, з приміщення Нацбанку України в Криму вкрали 5 млрд. гривень. Винувата в цьому держава-агресор, в тому числі й державні російські банки ВТБ і Сбербанк Росії. А ці банки знаходяться на території України, вони є майном Росії. Повинно бути звернення до Прокуратури та арешт майна. Наша влада мала би подбати, щоб наше майно не крали сусіди. 

14072901r.jpg

Ярослав Солтис

"Злочинці, які зрадили Україну, мають відповідати своїм майном", - сказав Ярослав Солтис, перший заступник голови правління НБУ. Разом з Олександомр Савченком, президентом Міжнародного інституту бізнесу та екс-заступником міністра фінансів він був гостем програми "Резонанс" в ефірі радіо Ера-FM. Говорили про вплив війни на банківську сферу, чи витримає вона війну, про ситуацію з російськими банками в Україні і банками на Донбасі. 

Олександр Савченко: "В Україні продовжують працювати банки держави-агресора. Оскільки в нас формально немає військового стану, банки працюють за законодавством України. Якщо банк був задіяний у фінансування тероризму і торгівлі зброєю, як один з російських банків, який досі працює в Україні, то за міжнародними правилами такий банк має бути покараний.

Друга проблема стосується анексії Крима і втрат, які несе держава Україна від цього. Україна повинна була б вже давно подати позов до міжнародних судів щодо тих втрат. Тоді Україна могла б вимагати контрибуцій і претендувати на російське майно, яке знаходиться поза межами Росії".

Ярослав Солтис: "Коли захопили Крим з приміщення Нацбанку України в Криму вкрали 5 млрд. гривень. Винувата в цьому держава-агресор, в тому числі й державні російські банки ВТБ і Сбербанк Росії. А ці банки знаходяться на території України, вони є майном Росії. Повинно бути звернення до Прокуратури та арешт майна. Наша влада мала би подбати, щоб наше майно не крали сусіди. 

Що зробили зі злочинцями, які є власниками банків? Янукович, Клюєв, Азаров також є власниками деяких банків і майна на території України. Українська держава повинна накладати арешт на це майно. Якщо міжнародне товариство бореться з бандитами, чому ми з ними не боремося? Це питання до сьогоднішньої прокуратури, СБУ, судів, які повинні цим займатися".

Олександр Савченко: "Національний банк України може накладати будь-які обмеження на комерційні банки України". 

Всю передачу можна послухати тут

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зоя Світла.
0
Ще не підтримано

Держава шукає гроші для забезпечення ЗСУ. Непогане джерело.

Зоя Світла

Коментарі

Зображення користувача Зоя Світла.
0
Ще не підтримано

Держава шукає гроші для забезпечення ЗСУ. Непогане джерело.

Зоя Світла