Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Символіка – це концентрований світогляд: прапор і герб НС

Категорія:

Будь-які серйозні суспільні зміни починаються з духовно-світоглядного імпульсу. Відновлення правильного світогляду негайно веде до зміни мислення, поведінки і всього життя. Концентрованим вираженням світогляду є символіка.

140801-donbas.jpg

Батальйон Донбас з сонячно-блакитним прапором Перемоги
Батальйон Донбас з сонячно-блакитним прапором Перемоги

Попередні статті:
Платформа для Нації: політичний компонент стартапу Вишня Борія
Цивілізаційний стартап, або Зерно нового світу
Що вже маємо у нашому стартапі
Мотор, колеса і привідний ремінь націотворення
Політична організація Великого Переходу: місія і мета
Структура Руху Великого Переходу: Світове Дерево

Світогляд Руху Великого Переходу викладено у книзі «Арійський Стандарт» (2014). Його реалізація відбувається у формі стартапу, політичним складником якого є всесвітній Національний Собор (НС) – установчі збори нової Української держави, а його інструментом в Україні – політична партія НС.

Оскільки Національний Собор об’єднує українців цілого світу, то його символіка має бути максимально зрозумілою і рідною для всіх учасників новітнього націотворення і перезаснування держави.

Для початку пояснимо, чому потрібне перезаснування. Річ у тім, що теперішня держава була заснована у 1919 році в Харкові окупаційними московськими військами як сепаратистське антиукраїнське утворення  (подібно до сучасної терористичної «Луганди»). Після виходу з СРСР у 1991 році спадкоємність нинішньої держави Україна від маріонеткової УРСР підтверджена Верховною Радію України у законі «Про правонаступництво України». Тобто зараз де-юре і де-факто маємо антиукраїнську державу, тож нема чого дивуватися з її паразитичного характеру.

З цієї причини, повторимо, метою Національного Собору є формування сучасної Української нації і заснування Української держави, наслідком чого буде перехід українського народу від стану аморфного етносу до стану структурованого біосоціального організму – нації – зі своєю державою.

Герб Національного Собору – Сокіл Волі

Первинним у символіці завжди є герб. Слово «герб» означає «емблема», «знак». Це слово пов’язано зі словом «карб» (зарубка, знак, позначка, тавро, нагадування). Призначення герба – ідентифікувати організацію (державу, місто, компанію, рід, проект) і нагадати про щось дуже суттєве, притаманне цій організації. Проте герб має й магічне призначення: безпомилково під’єднати людину та спільноту до потрібного егрегора (психоенергетичного банку) для отримання від нього життєвої енергії. Тому правильний герб (карб) – це магічний скарб.

Срібленик Володимира Великого зі знаком Сокола Волі на зворотній стороні.

Сокіл Волі на цеглі Десятинної церкви в Києві (986–996).

Гербом Національного Собору і засновуваної ним Української держави є сонячний Сокіл Волі на блакитному щиті (див. ВОЛЯ – українська національна ідея). Він відрізняється від існуючого Тризуба – герба пострадянської держави – назвою і формою крил. Тризуб (від «тризубець») – це передусім сільськогосподарський інструмент. У Тризуба крила з перетинками – як у кажана.  Натомість Сокіл Волі – це сонячна істота, він має крила птаха – так, як на державному гербі Володимира Великого.

Активний сонячно-гарячий (жовтий) Сокіл Волі є давнім арійським символом Святого Духа, який просвітлює і одухотворяє пасивну холодну матерію, символізовану блакитним (водянистим, облочистим) тлом. Головним кольором є жовтий, а вторинним (допоміжним) – блакитний. Під час опису кольорів символіки завжди першим називають головний колір.

Сонячно-блакитний прапор НС

Прапор, стяг, знамено з’явилися пізніше і є похідними від герба; фактично вони є максимально спрощеними версіями герба, призначеними для огляду з великої відстані. Головний колір завжди зображується вгорі, а допоміжний – внизу. Тому український прапор, який є відповідником гербу Сокіл Волі, вгорі має жовту смугу (головний колір герба), а внизу блакитну смугу (допоміжний колір). Це символ Сонця над Водою, які разом народжують життя.

Оскільки першим у назві прапора завжди наводиться головний колір, то український прапор називається жовто-блакитним або сонячно-блакитним. Співець української Визвольної революції видатний поет Олександр Олесь 1917 року вітав українське військо такими словами:

Українське військо,
мов з могили встало,
Загриміло в бубни,
в сурмоньки заграло,
Розгорнуло прапор
сонячно-блакитний,
Прапор України!
Рідний, заповітний!

Сонячно-блакитний прапор є спрощеним різновидом герба з сонячним соколом на блакитному тлі. Тому і прапор, і герб під’єднують до того ж самого – сонячного, святого, арійського егрегора.

Натомість нинішній синьо-жовтий прапор не відповідає гербу, а це деформує світогляд і переспрямовує думки та емоції українського народу на підживлення чужого, паразитичного егрегора.     

Герб і прапор партії НС

Національний Собор (НС) – це всесвітня організація мережевого типу, яка об’єднує засновників Української держави. Кращих своїх представників місцеві українські громади делегують в політичну партію НС, яка є політичним інструментом переходу українського народу від стану аморфного етносу до структурованої нації нового циклу зі своєю державою.

Для підкреслення того, що йдеться про світоглядний, організаційний і технологічний прорив, емблемою партії НС є символ Великого Переходу – Сонцебіг (динамічний хрест). Цьому символу приблизно 7500 років, він є ровесником Великої неолітичної революції, що її локомотивом була Трипільська цивілізація. Цей символ археологи знайшли в Межиріччі (нинішній Ірак), проте він цілком відповідає стилістиці розписів трипільської кераміки.

Сонцебіг ще у 1998 році обрали символом журналу нової еліти «Перехід-IV» і сайту "Народний Оглядач", пізніше – символом Конституційних зборів (Національних зборів), що мають заснувати Українську державу вищого цивілізаційного рівня.

  

Символ Сонцебіг на обкладинці книги "Арійський Стандарт" (2014)

Подібно до козацького хреста, Сонцебіг має чотири трикутники, проте у нього виразніше підкреслена ідея Центру і задано атакуючий напрям обертання - за годинниковою стрілкою.  

Козацькі хрести на цвинтарі в селі Усатове під Одесою.

Прапором партії НС є малиновий прапор з Сонцебігом. Малиновий – це традиційний колір українців як Козацької нації. Вона сформувалася протягом постійних війн за незалежність протягом 15–17 століть, тож слово «козаки» стало етнонімом українців. Нинішня українська нація також формується у війні за незалежність, ми є учасниками нової Козаччини. Національно-визвольна війна, започаткована Богданом Хмельницьким у 1648 році, триває!

З одного боку, малиновий колір символізує священне надзусилля заради вищих цілей. З другого боку, це колір поєднання чоловічого (червоний) і жіночого (синій) початків, які разом творять нову людину, нову націю, нову державу.

Малиновий прапор має Швейцарія, яка зберегла основи Козацької моделі: громадянська самооборона, самоврядування, вічова традиція. Тож малиновий прапор найкраще підходить для політичної організації засновників нової козацької держави.

Наступна стаття: Повернення Європи

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
0
Ще не підтримано

Пані Зоріно, читаючи ту статтю я теж пропускала все через внутрішній фільтр. Я теж не вважаю, що заборона абортів може дати позитивний результат. На мою думку, значно важливіше підвищувати рівень свідомості кожної жінки. Щоб кожна жінка розуміла всі наслідки своєї поведінки. Тут є багато моментів: і явище тегонії, і аборт за так званими медичними показами, і відмова від уже народженої дитинки. А покращення її матеріального стану користі не дасть. Бо є багато прикладів, коли гроші виділені державою на виховання дитини, жінка просто пропивала.
Напевно варто зробити диференційований підхід. Платити більше тим жінкам, які перебувають у шлюбі з батьком дитини, мають освіту і працювали певний час до вагітності. Треба заохочувати народження дітей у повних сім'ях і людей, які мають вищий інтелект. А алкоголічок і наркоманок відправляти не лише на примусове лікування, а й на стерилізацію. Щось подібне, здається, є в Сінгапурі. Там вже років 40 намагаються покращити людську породу.

Коментарі

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Створення партії - це обовязковість іти в парламент?

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Поки що йдеться про стартап, тобто правильну модель політичної організації.

Щодо парламенту. Заснування держави може відбутися двома шляхами:

1. Установчі збори. Відбуваються у квазіправовому полі, тобто за межами існуючого законодавства, хоча саме цим шляхом пройшло багато держав, зокрема Франція і США. Недолік - конфлікт між старою і новою державами, "розрив легітимності".

2. Здобуття конституційної більшості в парламенті і легітимний перехід до нової держави. Це ідеальний варіант. Його у 1933 році реалізували німецькі національні соціалісти.

Який варіант пройде в Україні - невідомо. Але треба орієнтуватися на ідеал.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Як я розумію - завдання - мінімум полягає у входженні до парламенту (якщо будуть перевибори восени). Чесно кажучи -часу зовсім мало. Що можна зробити - авто(вело)поробіги по Україні з правильною символікою та розкриттям суті партії + реклама АС та ПБК. Далі - забезпечити більшість районних бібліотек хоча б по одному примірнику АС та ПБК, обговорення їх у місцевих змі. Причому, орієнтуватися треба більше на західні області України (там люди, на мою думку, прихильніше віднесуться до цих ідей). Крім того, було б добре, якби проект з варами (монастирями постіндустріальної епохи) почав впроваджуватися. Але мабуть люди ще не готові до цього. Але насправді це дуже важливо: щоб у державі було хоча б одне поселення, де люди народжувалися б правильно (без кесаревих, без вакцинацій, годування груддю, щоденні читання Живого слова, толоки)+ найсучасніші технології рослинництва та тваринництва, екологічне довкілля та відновлювані джерела енергії. Повинен бути зразок для наслідування.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Ми ще не створили "зерно". Як тільки створимо, то воно саме проростатиме, знаходитиме потрібні ресурси і пробиватиме собі дорогу. Тож зараз ще ранувато говорити про участь у цих виборах. Нині вся увага на розвиток інфраструктури, формування ідеології, залучення однодумців, розширення ресурсної бази нашого стартапу.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
0
Ще не підтримано

Може краще попросити Філатовича скласти нову Форму Живого Слова? Тоді є великі шанси, що все станеться саме собою, як у лютому на Майдані. Тоді ми щодня спільно читали ЖС.
За останні кілька місяців, за моїми відчуттями, енергетика новонародженого українського егрегора знову почала падати. І в наших обговореннях ми відійшли від духовності, а перекинулися на політику і війну. Якщо ми підтримаємо молодий егрегор нової України, то він сам визначить як проявити себе на фізичному рівні. А він подає нам усім сигнали, які сприймають різні люди.

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Сьогодні уві сні бачив паросток горіха, що проріс крізь асфальт.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
0
Ще не підтримано

Ще в травні мені наснився сон про великого птаха, не то орла, не то павича, бо дзьоб був гачкуватий, а хвіст великий й пишний. Так от та птаха сиділа у гнізді й довбала своє єдине яйце. Це було так страшно й нелогічно. Але коли яйце нарешті тріснуло, я побачила живе й здорове пташеня. Я потім зрозуміла, що без зовнішнього втручання те пташеня не змогло б саме вилупитися.
А говорячи про сигнали я мала на увазі ось це і це можливо навіть таке

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

П. Дзвінка дякую за посилання. Прочитала про у РЕЗУЛЬТАТИ ПРОГНОЗУВАННЯ СИТУАЦІЇ В УКРАІНІ ЗАСОБАМИ БІБЛІОТЕРАПІЇ ЯК МЕТОДУ ПСИХОЛОГІЧНОГО... і читання уривків Св. Писання. Моє враження, що поєднали високі слова з методом гадання на книзі, як ми гралися в юності," Що буде завтра?" і відкриваємо книжку де попаде. Хоч віра це велика річ, але... таким методом і з таким розумним виглядом, мені аж незручно за авторку.
Аборти.? Не звідти починають. Захисту потребує жінка -мати. Це - єдиний шлях. Матеріальний захист матері- і ніяких абортів не буде. Може хватить робити гоніння на жінку. Хитро придумано захистити дитину божу, методом рабства жінки. Створити умови для народження, стимуляція народження- ось правильний шлях. Жінки і так героїні, все встигають, а попи тільки вказують, щоби ще страшніше було жити. Бо жінка- це живильне джерело попа, тому в темницю її і на коліна. Коли вже прозріють, шкода.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Це символічно, друже Леоніде!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Додам, що неправильно говорити про аборти. Треба говорити про дитинство, що чекає дітей, як житимуть. Це ворожа лінія -заборонити аборти, примітив. Та хай читають історію, що робиться після таких заборон, все робиться таємно і вмирають люди. В Італії заборонили продавати пілюлі для аборту, то всеодно їх купляли в Швейцарії. То потім закупили ті пілюлі і оголосили, що не треба нікуди їхати. Чи виходимо з кам"яного віку, чи краще не читати "мудріїв".

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
0
Ще не підтримано

Пані Зоріно, читаючи ту статтю я теж пропускала все через внутрішній фільтр. Я теж не вважаю, що заборона абортів може дати позитивний результат. На мою думку, значно важливіше підвищувати рівень свідомості кожної жінки. Щоб кожна жінка розуміла всі наслідки своєї поведінки. Тут є багато моментів: і явище тегонії, і аборт за так званими медичними показами, і відмова від уже народженої дитинки. А покращення її матеріального стану користі не дасть. Бо є багато прикладів, коли гроші виділені державою на виховання дитини, жінка просто пропивала.
Напевно варто зробити диференційований підхід. Платити більше тим жінкам, які перебувають у шлюбі з батьком дитини, мають освіту і працювали певний час до вагітності. Треба заохочувати народження дітей у повних сім'ях і людей, які мають вищий інтелект. А алкоголічок і наркоманок відправляти не лише на примусове лікування, а й на стерилізацію. Щось подібне, здається, є в Сінгапурі. Там вже років 40 намагаються покращити людську породу.

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

П. Леоніде, про ваш хороший сон, будете мати щось хороше, якась справа розвинеться.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!