Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Вітаміни - це марна трата грошей

Світ:

Компанії, які продають у Великобританії харчові добавки, створюють помилкову тривогу, щоб запропонувати непотрібне лікування. Заява академіків збіглася з появою відразу трьох наукових робіт. Одна з них є аналізом 24 попередніх тестів за участю 450 тисяч осіб, що виявили відсутність позитивного впливу вітамінних добавок на смертність. 

"Вітамінні добавки - це майже завжди марна трата грошей без будь-якої користі для здоров'я", - пише The Times. До такого висновку прийшла група експертів, проаналізувавши дані широких досліджень, в яких взяли участь півмільйона людей. Оголосивши "закриття справи" про вітамінні та мінеральні добавки, прийнятих третиною населення Великобританії, вчені Медичної школи Університету Джонса Хопкінса та Уорікського університету заявили, що накопичені свідчення припускають, що "доповнення (вітамінами - ред.) дієти дорослих, які отримують повноцінне харчування, не має явних переваг і може навіть піти на шкоду ".

Один з учених також висловив думку про те, що компанії, які продають у Великобританії харчові добавки на суму понад 650 млн фунтів стерлінгів на рік, створюють помилкову тривогу, щоб запропонувати непотрібне лікування.

Заява академіків збіглася з появою відразу трьох наукових робіт, повідомляє автор статті Том Уіпл. Одна з них є аналізом 24 попередніх тестів за участю 450 тисяч осіб, що виявили відсутність позитивного впливу вітамінних добавок на смертність. Друга робота вивчила вплив добавок на погіршення когнітивних здібностей 6000 літніх чоловіків. Поліпшень протягом 12 років виявлено не було. Третє дослідження спостерігало 1700 чоловіків і жінок з серцевими захворюваннями протягом приблизно п'яти років і не виявило переваг у тих, хто приймав добавки.

Вчені заявили, що ці свідчення очевидні при своєму зіставленні. Вони написали в журналі Annals of Internal Medicine, що застосування більшості добавок невиправдано і його слід уникати. "Ці вітаміни не слід застосовувати для запобігання хронічних захворювань", - відзначають вони.

Джерело: The Times

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Вітамін Д є в жовтках яєць, а також в екзотичних авокадо.

https://t.me/ETEPHET

Коментарі

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Вітамін Д є в жовтках яєць, а також в екзотичних авокадо.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Найкращі вітаміни нині на ринку.

Творімо разом мову Сенсар!