Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Путін готовий почати третю світову війну заради своєї мрії про Євразійський союз - Die Welt

Володимир Путін є єдиною причиною постійної ескалації між Росією і Заходом, тоді як ніяких об'єктивних причин для напруженості у відносинах між цими сторонами немає. Про це йдеться у статті під назвою "Бездоганно ірраціональний", опублікованій на сайті німецької газети Die Welt.  Путін не очікував, що Україна буде захищатися.

На думку колумніста Свена Фелікса Келлерхоффа, після того, як українці в багатомісячній боротьбі скинули свого корумпованого президента Віктора Януковича разом з його клікою, Росія повинна була б бути задоволена, що Захід піклується про економічне відновлення змученої України, а значить і оплачує його. Однак фактичні питання відіграють у цій кризі другорядну роль.

"Вирішальним є повністю ірраціональний момент: самосприйняття Путіна, що він на підставі свого диктаторського правління нав'язує концернам, партіям і мас-медіа по всій Росії", - йдеться в статті. Мова йде про особистий "владний проект" Путіна - Євразійський Союз. За цією гучною назвою ховається не що інше, як відновлення старого російського імперіалізму, який діяв вже у часи царів і з 1917 по 1991 роки ховався хіба що під марксистсько-ленінською ідеологією Радянського Союзу. "Очевидно, що цей проект є для президента Росії настільки важливим, що він готовий опинитися на порозі світової війни заради нього", - зазначає німецьке видання.

Після цього газета порівнює Путіна з Гітлером, кажучи про те, що об'єктивних причин для "Євразійського Союзу" немає, як не було потреби і у фантазіях Гітлера про "життєвий простір на Сході".

"Економічної необхідності для сьогоднішньої Росії такий союз не має, навпаки: це контрпродуктивно. Багатій ресурсами, але промислово мало розвинутій великій державі потрібні не нові ринки збуту, а технічні ноу-хау, які можна отримати лише в західних країнах", - пише Die Welt. Щоб зупинити ірраціонального Путіна, лідери демократичних західних держав повинні бути рішучими і не допускати спроб ослаблення напруженості, в яких російський президент бачить лише слабкість - так само, як у свій час Гітлер реагував на "політику умиротворення".

"Але це не означає, що альтернативою повинна бути війна. Послідовними єдністю і стійкістю західно-сформовані демократичні нації можуть змусити відступити навіть такого правителя, як Володимир Путін", - зазначає видання.

Нагадаємо, раніше Die Welt писало, що Путін не очікував, що Україна буде захищатися.
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, Оленко.