Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Згода України на "гуманітарний конвой" Путіна - це добровільна здача власної території - Ілларіонов

- Те, що зараз намагається зробити Путін, мовою міжнародного права називається легалізацією агресії, - сказав Андрій Миколайович. - Введення так званого "​​гуманітарного конвою", "миротворчих військ", "підрозділів МНС" - один з етапів відпрацьованої російськими властями методології по захопленню чужих територій. 

Спочатку на чужій землі починають орудувати диверсанти і терористи, потім стає ясно, що протистояти озброєним силам країни, де вони діють, вони не можуть, - і на допомогу до них поспішають так звані "миротворчі війська", "гуманітарні місії", "конвої МНС ", справжня мета яких - легалізація сепаратизму, тероризму і анексій. Цей сценарій добре відомий, цю методологію агресор застосовував неодноразово - в Абхазії, Південній Осетії, Придністров'ї ...

"Вторгнення" - трохи менш чіткий синонім загальновизнаного терміна "агресія", який передбачає одне з найтяжчих міжнародних злочинів. І захоплення Криму, і підтримка терористів на Донбасі, і оголошений так званий "гуманітарний конвой" МНС повністю підпадають під визначення агресії, встановлене резолюцією № 3314 Генеральною асамблеєю ООН від 14 грудня 1974 року. У ній вказаний один з кваліфікуючих ознак агресії: розміщення збройних сил чи інших силових підрозділів однієї держави на території іншої без її згоди, незалежно від того, як ці збройні сили називаються, нехай навіть і миротворчими, гуманітарними, конвойними ... Хоча благу справу, мені здається, конвоєм не назвуть. 

Йдеться про тяжкий злочин і з точки зору міжнародного права, і з точки зору кримінальних кодексів України та Російської Федерації.

Необхідно офіційно, на всіх рівнях, заявити, що ні український президент, ні український уряд, ні український МЗС, ні українське суспільство згоди на подібну "гуманітарну місію", "гуманітарний конвой" або "дії російського МНС" на території України не давали, чи не дають і давати не збираються. Не можу, звичайно, гарантувати, що агресора це зупинить, але коректна кваліфікація його дій буде дана.

Нині покійний Едуард Шеварднадзе свого часу змушений був дати згоду на розміщення російських "миротворців" на території Грузії. В результаті його країна втратила два регіони - Абхазію і Південну Осетію. Керівництву України не слід забувати, що компроміс з агресором від агресії не рятує. Він лише погіршує ситуацію, що склалася. Згода на операції за участю російського "гуманітарного конвою" означає добровільну здачу і наступне "отконвоірованіе" власної території.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Вся ця справа із "допомогою"-це друзі,класична хуцпа....

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Іларіонов зна, що каже.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Вся ця справа із "допомогою"-це друзі,класична хуцпа....

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Зоя Світла.
0
Ще не підтримано

Якщо ВСІ ЗНАЮТЬ, що "конвой" - це пастка, то якими повинні бути дії президента і уряду? Якщо приймають гуманітарку, значить "зливають" Південний Схід. Але по доки? По Дніпро?

Зоя Світла