Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Японія протестує проти російських військових навчань на Курилах

Світ:

Прем'єр-міністр Японії назвав навчання на Курильських островах неприйнятними. Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що Токіо висловить «рішучий протест» Росії через навчання на Курильських островах. 

«Для нас це неприйнятно, - заявив Абе на прес-конференції в Токіо. - Ми маємо намір направити Росії строгий протест». 

Навчання нанесли удар по політиці Абе, який розраховує на відкритий діалог з Москвою з приводу спірної з точки зору Японії території. 

Вчення міжвидового угруповання військ Східного військового округу почалися на островах Курильської гряди у вівторок. В ході навчань будуть відпрацьовані елементи оборони морського узбережжя з висадкою десанту ВДВ. 

У навчаннях на південно-курильських островах Кунашир і Ітуруп беруть участь більше тисячі військовослужбовців, близько 100 одиниць бойової та спеціальної техніки, у тому числі п'ять вертольотів, повідомляють російські ЗМІ.

Японія претендує на чотири острови Курильської гряди - Ітуруп, Кунашир, Шикотан і Хабомаї, які до Другої світової війни належали їй по двосторонньому Трактату про торгівлю і кордони 1855 року. 

Курильські острови багаті природними ресурсами. Візити російських офіційних осіб на Курили традиційно викликають невдоволення в Токіо.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи