Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Фінустанови спекулюють на війні. НБУ сприяє девальвації гривні

Світ:

На валютному ринку України відбувається масштабна валютна спекуляція. НБУ, продовжуючи практику рефінансування банків, сприяє девальвації гривні. Про це на прес-конференції заявив журналістам голова Комітету економістів України Андрій Новак. За його словами, Нацбанк «бездіє по відношенню до спекулянтів», що також негативно впливає на курс гривні.

 

 

«Війну використовують для отримання надприбутків як на банківському рівні, так і на рівні бюджетних витрат», – сказав він.

Одним з ключових учасників такої спекуляції він називає Національний банк України і вважає, що «транш МВФ не вплине на ситуацію, якщо "політика" НБУ не буде змінена».

Андрій Новак каже, що на валютному ринку України відбувається масштабна афера, одним із співучасників якої є Нацбанк. І це - під час війни.

"На жаль, в цій афері один з ключових співучасників є сам регулятор – НБУ, який з одного боку бездіяльний по відношенню до спекулянтів, з іншого – продовжуючи практику рефінансування банків, сам сприяє девальвації. Банки, отримуючи рефінансовану гривню від НБУ, спрямовують її не на оздоровлення своїх банківських структур, а на валютний ринок, таким чином ще більше підживлюють девальвацію гривні", - пояснив він.

Новак вважає, що треба ставити питання про зміну керівництва НБУ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи