Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ГПУ взялася за Міноборони та Генштаб через операцію в Іловайську

Наразі триває розслідування щодо дій керівництва Міністерства оборони та Генерального штабу під час операцій біля міста Іловайськ. Про це у коментарі журналістам повідомив генеральний прокурор Віталій Ярема.

“За дорученням президента України ми проводимо зараз розслідування, в тому числі попризначали військово-тактичні експертизи щодо дій керівництва Міністерства оборони, Генерального штабу під час проведення операцій в районі Іловайська, де загинула велика кількість українських військовослужбовців”, - сказав Ярема.

Відповідаючи на запитання, чи є вже якісь висновки, Ярема зазначив, що поки їх немає, проводяться експертизи.

“Справа в тому, що це такі тонкі речі, як планування військових операцій, проведення. І як правило, експертизи висновків щодо правильності застосування військових сил проводить Академія Генерального штабу ЗСУ”, - додав генпрокурор.

Як відомо, добровольчі батальйони, потрапивши в оточення противника під Іловайськом,  неодноразово просили у командування підкріплення. Зокрема бронетехніку та важке озброєння. Втім, за словами бійців, потрібна підмога так і не надійшла.

В той же час, росіяни обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити військові.

Протягом кількох днів українським військовим вдається виходити невеликими групами. За неофіційними даними, під Іловайськом загинули близько 100 осіб, кілька сотень потрапили в полон.

Напередодні заступник військового комісара Запорізької області Михайло Логвинов повідомив, що до моргу судово-медичної експертизи Запоріжжя за попередні 2 дні доставлено 87 тіл бійців, загиблих під Іловайськом, більшість з них – із добровольчих батальйонів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи