Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 7
  • Переглядів: 8

Військовий історик Володимир Федько: ввести військовий стан, саботажників ізолювати

Світ:

Чи  можемо ми сьогодні довіряти тим співробітникам СБУ і контр-розвідки, які прийшли за Януковича Кадри в Донецькій, Луганській і Харківській областях формувалися з людей, відданих Януковичу та його оточенню. Тому й не дивно, що працівники МВС в тих регіонах допомагають сепаратистам. Потрібно було робити чистку. Потрібно було починати люстрацію одразу ж, через два дні після того, як Янукович і Захарченко втекли. 

Так вважає військовий історик, колишній військовий Володимир Федько. На його думку, потрібно було було одразу ж призначати уповноважених у тих областях, міняти керівників СБУ та вищий керівний склад в Криму і цих трьох областях. Одразу ж!

Казати про те, що все зло полягало у Януковичі чи в Захарченку – це глупо і неправильно. Спецслужби, які нам сьогодні дісталися, в кадровому складі, почали формуватися ще в кінці 90-х років. А Янукович планувався як Президент, як преємник Кучми ще в 2004 році. Але тоді не склалося: виник Майдан-2004, були різні інтереси в олігархів, - каже Володимир Федько.

Що зараз потрібно робити, щоб вичерпати конфлікт в Донецькій і Луганській областях?

Війна не закінчиться завтра. Це перемир’я – тимчасове явище, каже експерт. По-друге, це перемир’я порушується російською стороною. Росія ще не досягла своїх цілей – їй потрібно прокласти сухопутний шлях до Криму. Також Росія зацікавлена створити на території України зони напруження і конфліктів, щоб Україна не могла вступити у міжнародні організації.

Він вважає, що Крим ми втратили однозначно. Ми його можемо повернути тільки у військовий спосіб. Але поки що для цього у нас немає  можливостей.

"Потрібно припинити лицемірити і назвати речі своїми іменами – це не АТО, а війна. Потрібно перевести на військовий стан Одеську, Херсонську, Дніпропетровську, Луганську і Донецьку області з усіма правилами військового стану – тобто при найменшому виступі або саботажі військова контррозвідка проводить розслідування за прискореною процедурою і підбурювачі ізолюються. Я не кажу, що вони мають бути розстріляні, але вони мають бути ізольовані", - каже Федько.

Він не знає, чи працює військова контррозвідка. Зараз ми маємо величезну недовіру до органів влади, в тому числі і до спецслужб. У нас немає єдиного командування, яке б відповідало за все. За трагедію під Іловайськом ніхто не відповідає. Тотальна недовіра - батальйони не довіряють командуванню АТО.

"Є точка зору, що зараз олігархи домовляються. Чому Президент не запросить до себе Ахметова і не поговорить з ним серйозно? ЗМІ та СБУ звернули увагу, що якісь підприємства руйнують, а якісь не чіпають.  Хтось за це платить. В цьому треба розібратися. Треба провести конфіскацію майна через суд у того олігарха, який підтримує злочинне угрупування" - каже Федько. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи