Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Нація-трансформер, або принцип метаморфози

Народ може мати різні рівні самоорганізації – від аморфного етносу до структурованої нації. Вони відрізняються як натовп і ділова корпорація, як гусениця і метелик. Оновлення народу завжди починається з появи нового етносу, який народжується зі старого наче паросток з перезрілого плоду. Цей етнос самореалізується і стає суб’єктом історії тільки тоді, коли перетворюється на націю.  

140920-metelyk-3.jpg

Гусениця і метелик - це як етнос і нація
Гусениця і метелик - це як етнос і нація

У 2014 році народився новий український етнос – новий етносоціальний організм. Це виявляється в суттєво іншому характері поведінки у порівнянні зі старим етносом. Головна відмінність – у пасіонарності: заради відстоювання власної правди люди жертвують своїм добробутом, здоров’ям і життям, діють сміливо і творчо.

До нового етносу вже долучилося понад 10% населення України. Це вказує на те, що процес незворотний. Перемога нового етносоціального організму – це питання часу.

Несподіване для всіх народження нового етносу – це саме те, що зруйнувало плани Москви. Вони ретельно розроблялися проти старого, «совкового» етносу, але розсипалися на друзки при зіткненні з новою реальністю.

Стратегія Москви полягала в захопленні управління державою України шляхом насичення її агентурою і зрадниками. Старий етнос мав покірно виконувати волю цієї зараженої ворогом держави. Новий етнос вчинив жорсткий опір окупанту всупереч цій державі. Він керується власним інстинктом виживання і прагненням до волі.

У новий український етнос влилися громадяни різного етнічного і соціального походження. Він розмовляє різними мовами, проте всі його члени добре розуміють українську, люблять її і поважають. Об’єднуючим чинником для нового етносу стало несприйняття рабства і насильства, прагнення до волі та справедливості. Новий етнос об’єднався навколо істинних людських цінностей.  

З погляду соціології етнос нагадує натовп, з погляду комп’ютерних технологій – однорангову мережу. Він аморфний і неструктурований: кожен у ньому може одночасно бути трохи політиком, трохи політологом, трохи бізнесменом... Він довірливий і некритичний, тому вразливий до брехні і зовнішніх маніпуляцій. Він швидко реагує на поточні подразники, але не має стратегії і не бачить майбутнього.

Новий український етнос розвивається всупереч саботажу існуючої паразитичної держави, намагаючись її поліпшити, вдосконалити, відремонтувати, ушляхетнити. Це шлях у нікуди, бо існуюча держава було створена Москвою для визискування українців. Окрім того, вона безнадійно застаріла і суперечить духу інформаційної епохи. Треба творити нову державу, проте етнос до цього неспроможний. Для творення держави етнос має стати нацією.  

Завдяки зусиллям ліберальної пропаганди слово «нація» інтерпретується як сукупність людей, об’єднаних спільним громадянством. Для підкреслення цієї ідеї вживається термін «політична нація». Такі нації внутрішньо слабкі, адже об’єднуються не внутрішнім чинником, а зовнішнім – державними законами.

До 2014 року Україна була політичною нацією. З народженням нового українського етносу Україна може стати нацією в первинному, істинному значенні цього слова – державно організованим етносом, творцем історії, активним світовим гравцем.  

Подібно до натовпу, етнос консервативний. Він довіряє простим, звичним, перевіреним досвідом речам. Тому членів етносу об’єднує минуле: спільно пережиті страждання, ненависть до ворогів. Етнос живе тут і тепер.

Для перетворення на націю йому необхідне бачення майбутнього. Потрібна висока мета, яка тягне вперед і вгору. Народ, що набув форми нації, стає інноваційним. Він спрямований у майбутнє, для нього відкриваються стратегії глибиною в сотні років. Що довготриваліші стратегії, то вони масштабніші й успішніші.

 З погляду комп’ютерних технологій набуття етносом форми нації подібне до перетворення однорангової мережі на ієрархічну. Якщо ж використовувати біологічні аналогії, то це нагадує метаморфоз повзаючої по землі гусениці на літаючого метелика.

 

Ідеальна нація інформаційної епохи – це трансформер, який динамічно реорганізується під ситуацію і оперативно реагує на виклики часу. Це консолідована мережа самоврядних громад, які постійно висувають вгору авторитетну еліту і постійно її оновлюють. Вона орієнтована на результат і постійний розвиток, навчання та інновації. У ній динамічна ієрархія, в якій положення людини визначається не посадою, а кваліфікацією і досвідом успішних проектів. Статус людини може змінюватися щодня – з кожною новою перемогою чи поразкою. Тут  постійно виникають нові структури і розпускаються старі. Тут панує прагнення до перемоги і досконалості.

Сучасні технології дозволяють реалізувати цей ідеал порівняно швидко. Ми це вже робимо. Систему цінностей нової нації ми сформулювали у 25-ти стратегемах НС. Механізм формування нації-трансформера описано у статті Третій Гетьманат онлайн. Додатково про це:

Влада – це згода людей виконувати накази
За нинішньої виборчої системи майже всі виборці є некомпетентними
Масові соціальні мережі – це маніпульовані натовпи, майбутнє за ієрархіями

Програмування моделі нації-трансформера вже відбувається, тож долучайтесь до компанії! Ви можете взяти участь у цій захоплюючій роботі в ролі інвестора, програміста, блогера, редактора, популяризатора.  

Трансформуймося!  

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Можливо нам потрібно підняти планку трішечки вище і дивитися у майбутнє більш раціонально..

Проект «Венера»

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Можливо нам потрібно підняти планку трішечки вище і дивитися у майбутнє більш раціонально..

Проект «Венера»

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Жак Фреско описав ідеальний світ, але не показав шлях до нього. Ми ж працюємо в реальному світі і просуваємось уперед малими кроками. Проте кожен такий крок відкриває нові обрії.

Явсе Світ каже:
Можливо нам потрібно підняти планку трішечки вище і дивитися у майбутнє більш раціонально..

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Колись як читав книжку Жака Фреско, то мені чогось не вистачало в його теоріях. Недавно зрозумів, що скільки не удосконалюй техніку і організаційну структуру, якщо не буде загального росту свідомості (духовного рівня) народу, то краще жити не стане нікому. Який народ - така і влада - таке і життя в країні.
Якщо народ не доріс до того, щоб прийняти нові ідеї, нові правила гри, то нічого не зміниться. Але здається в цьому році дійсно багато що змінилось в свідомості пересічного українця (особливо зі Сходу), тому думаю, що скоро ситуація на фізичному плані дещо підніметься, щоб зрівнятися з новим рівнем свідомості народу. В мене є сильне відчуття, що кризовий період вже майже закінчився. І все буде добре!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Повністю з вами згоден Доброслав,а також і з паном Ігорем..Я спробував наголосити на тому,що зараз закладається фундамент(на сайті НО) під величну державу із новими взаємовідносинами між людиною і владою..І потрібно враховувати ті виклики,які реально існують,а не чекати поки доростуть прості люди..На то вона і еліта,щоб дивитися всеосяжно..Ви думаєте,що свідомість американців чи німців набагато вища ніж українців? Та ні,вони такі самі сонні як і ми,але мають більше папірців-грошей і вважають себе через це розумнішими..Дякую..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Все вірно: реально, помірковано і надихаюче. Будьмо сотворцями майбутнього, яке творимо сьогодні: думкою, словом, дією. Це так класно)

Sapienti sat.

Зображення користувача Сергій Стецько.
0
Ще не підтримано

Сильно написано. Варто думати про динаміку нашого розвитку постійно. Адже нинішній лохотрон під назвою "вибори" знову показує нам як буде смішно.

Ми завжди успішні!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Бажано, щоб НОВА ДЕРЖАВА народилася без великої крові.

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Три прикмети володарського духу такі:

- по перше шляхетний порив формотворця, задивленого лише в одну мету, створення свого задуму, втілення його в реальну форму, поривання чуже й недоступне людині з маси, а коли й доступне, то в дуже обмеженім колі ідей і речей. Людина з маси є формотворцем, але в своїй сфері, як каменяр що робить цеглину теж є в своїм крузі формотворцем, але є лише звиклим виконавцем в руках майстра, що сконцепував форму храма.

- По друге – прикметою володарської душі с власне мати оту концепцію свого задуму, концепцію форми, яку має втілити в речі, як казав Сковорода – «план» речі, «рисунок», «метафізичну форму», яка в Аристотеля завше попереджає готову річ, «форму фізичну», ту метафізичну форму, яку знову ніколи не має людина з маси, якій недоступні зв'язок органів цілого або взаємна залежність його частин.

- По третє – прикметою володарської душі – є «тверді руки», сила, що угинає матерію й не вагається підчиняти її ворохобні тенденції своєму задумові і своєму пориванню.

Д. Донцов

Миролюбність і озброєність!