Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Право голосу має бути привілеєм обраних

Почну одразу з прикладів. Колектив, в якому я працюю – багатонаціональний. Є в ньому навіть «втікачі» з Нагірного Карабаху, ну і, звісно ж, росіяни (куди ж без них – «братів»). Останні події в Україні час від часу призводять до словесних ідеологічних перепалок, зриваючи маски з опонентів, показуючи їх справжнє нутро. 

Мені «пощастило» стати свідком однієї з таких баталій під час обідньої перерви.

«Росіянин», який все своє життя прожив в Україні, але всі його родичі мешкають в Росії, дуже емоційно доводив своєму опоненту «українцю» великодержавно-шовіністичні зомбоістини путінської пропаганди про неповноцінність українського народу. Підсумком суперечки були слова «росіянина» про те, що якщо в Дніпропетровськ прийде російська армія, він воюватиме на боці росіян.

Можливо, це вирвалося під час перепалки зненацька - «в серцях», а можливо, спрацював принцип: «що у тверезого на умі, то під час сварки – на язиці». Але для мене як для думаючої людини цей приклад є показовим та типовим. В подібних випадках завжди пріоритет має генетична складова, яка має характерні прояви під час «екстремальних» ситуацій

Себто, людина від народження прожила в Україні, але ментально і генетично залишилася РУССКІМ і готова, при нагоді, стати на бік «русскіх чеченців», які прийдуть різати хохлів.

Наголошую, це – типовий приклад, Донбас переконливо довів цю аксіому, підвівши знаменник кров’ю.

Інший приклад стосується мого сусіда, - інваліда дитинства, який маючи пенсійний вік, під впливом інформаційного потоку сучасного телебачення, стріляє зі свого вікна в перехожих з іграшкового карабіна.

Тест на кмітливість: що спільного між жертвою геному, психічно хворою людиною і представником титульної нації? Правильно – право голосу!

Отже, для мене стає зрозуміло, що той кривавий відбиток прояву сепаратизму на Сході України і в Криму, це -  недосконалість виборчого законодавства, яке урівнює в правах, нівелюючи ідентичність.

На мій погляд, право голосу має бути привілеєм в першу чергу представників титульної нації, а в другу (обов’язково) – платників податків. Характерною відмінною рисою українського виборця має стати «Посвідчення виборця», яке після зібраного пакету відповідних документів (довідки від нарколога, психіатра, тощо), складання іспиту (поверхневе знання історії країни та володіння державною мовою) та за наявності офіційного працевлаштування в Україні, надаватиме «Право голосу» на виборах різних рівнів.

Для уникнення застосування адмінресурсу права голосу мають позбутися: держслужбовці (компенсація – пільги від держави), ті, хто складає присягу на вірність народу України (компенсація – пільги та ранній пенсійний вік), а також психічно хворі, наркозалежні, засуджені (чия провина доведена) та утриманці (підлітки до 18-ти років, пенсіонери). Ті, хто отримав українське громадянство після певного терміну (18-ти річного бездоганного проживання на певній території країни) набувають право голосу від територіальної громади на самовизначення на місцевих виборах, а після 21-го року – на загальноукраїнських.

Це поверхнево, без глибокого занурення в суть питання, а точніше, з огляду на останні події, проблеми українського виборчого права. Право голосу має бути привілеєм обраних.

Українець, не судимий, психічно здоровий, Сергій Філіпенко

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Якби голосували тільки обрані, це дійсно покращило би результати виборів, проте фактор голосування за людей, які особисто не знайомі, продовжував би грати свою роль. Тому все більше розумію ідеї пана Каганця про вибори у вигляді піраміди, де обираються, кого знаєш добре.

Коментарі

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Якби голосували тільки обрані, це дійсно покращило би результати виборів, проте фактор голосування за людей, які особисто не знайомі, продовжував би грати свою роль. Тому все більше розумію ідеї пана Каганця про вибори у вигляді піраміди, де обираються, кого знаєш добре.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Вибори за ідеєю пана Каганця вирішили б багато непорозумінь,але для паразитів у владі-це смерть,тому супротив буде сильним..
Весною я зареєструвався і спілкувався на одному із сепаратистських форумів м.Луганськ,для більшого розуміння того,що там твориться.Один із висновків,який я зробив,що люди готові пустити у свій дім диких головорізів,але українською говорити ви їх не заставите..Тому якщо ми будемо сильно педалювати питання мови,то можуть виникнути проблеми у інших зрусифікованих територіях...Дякую..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

А як бути в ситуації, коли, наприклад, " генетично русскій" виявиться носієм арійських (трипільських) генів?

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Зараз сформувався новий український етнос. Він щодня зростає. Це арійський етнос.

Входження до цього етносу відкрите. Воно відбувається на основі спільних життєвих цінностей, передусім прагнення до волі і справедливості.

Він багатомовний, але всі його члени люблять українську мову.

При цьому десь на 80-90% це носії трипільської генетики.

сВіт Розумний wrote:
А як бути в ситуації, коли, наприклад, " генетично русскій" виявиться носієм арійських (трипільських) генів?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Творимир Здобудьволя.
0
Ще не підтримано

Як проміжний варіант цілком міг би бути. Тільки незгоден, що для уникнення застосування адмінресурсу права голосу мають позбутися: утриманці ( пенсіонери). Бо переважно пенсіонери ніякі не утриманці, а частенько ще своїми коштами помагають рідні.

Немає релігії понад істину