Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Міноборони почало перехід на новітні вітчизняні штурмові гвинтівки Форт-221

Підрозділи Міноборони почали отримувати на озброєння новітню штурмову гвинтівку Форт-221 та її укорочену версію Форт-224. Вона є ліцензійною копією ізраїльського Tavor (TAR-21) і виробляється у Вінниці. 

 

 

Це - одна з найсучасніших штурмових гвинтівок у світі.

Штурмова гвинтівка відрізняється схемою "буллпап", коли магазин з набоями знаходиться позаду рукоятки зі спусковим гачком (пістолетної рукоятки). Таке рішення дозволяє зменшити загальні габарити зброї та подовжити довжину стволу, що дозволяє значно підвищити її точність. Окрім того, приклад гвинтівки розміщений на одній осі зі стволом, а центр мас зміщений ближче до плеча бійця, це дозволяє вести надточну стрільбу навіть довгими чергами.

Для зручності бійця є можливість переобладнання гвинтівки для правши та шульги. Також, завдяки планкам RIS, є можливість кріплення сучасних коліматорних прицілів, а також іншого обладнання, яке значно підвищує бойову здатність бійця.   

Слід зазначити, що надійність штурмової гвинтівки знаходиться на більш ніж високому рівні, інакше ЦАХАЛ не став би приймати її на озброєння, враховуючи важкі умови пустель Ізраїлю. "Наше перше замовлення до кінця року - близько 500 одиниць. Ця зброя буде поставлятися в першу чергу для підрозділів сил спеціальних операцій, а в подальшому - високомобільним десантним військам і розвідпідрозділи механізованих частин", - зазначив начальник центрального ракетно-артилерійського управління Збройних сил України полковник Віталій Отаманюк.
 

 

Tavor з підствольним гранатометом
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи