Зображення користувача Арсен Дубовик.
Арсен Дубовик
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Це не Третя світова війна, а переділ світу

І Перша, і Друга світові війни були війнами за переділ світу між альянсами могутніх держав. Тому вони й називалися світовими. Російсько-українська війна не виллється в Третю світову, оскільки воювати на боці Росії ніхто не хоче, зате проти неї утворюються найширші альянси. З якою метою?

Це не Третя світова війна, а переділ Росії

Швидше, можна говорити про світову війну проти РФ, і предмет цієї війни - НЕ переділ світу, а переділ Росії, її економіки і позицій на світових ринках. "Дільба" вже почалася, і беруть участь в ній не тільки США і ЄС, а й Китай, Японія, Австралія, Ізраїль ...

Росія сама напросилася на цю війну, почавши захоплювати українські території. Багато десятиліть провідні країни світу намагалися дотримуватися якихось правил, писаних і неписаних (в тому числі і правил пристойності).

Почавши всупереч всім правилам війну проти України, Росія тим самим підставила себе під удар для всіх бажаючих. Дійсно, у неї немає реальних військових союзників. ОДКБ - не більше ніж надування щік. Військовий потенціал країн НАТО просто смішно порівнювати з можливостями цієї організації.

Відсутні у Путіна реальні союзники і з економічних позицій. У ШОС домінує НЕ РФ, а Китай. У БРІКС Росія має всі шанси стати зайвою літерою. І навіть Митний союз як ніколи близький до розвалу.

Лояльність Кремлю демонструють лише держави, в яких при владі перебувають ліві або антиамериканські сили, але на повноцінне партнерство це не схоже. Так що допомоги Росії чекати нізвідки.

Сьогодні, коли ефективно працюють санкції третього рівня, а введені Кремлем санкції у відповідь тільки б'ють по російському населенню, в Москві почали шукати виправдання. Сергій Лавров в розпачі: «Не було б Криму і південного сходу України, Захід придумав би що не будь ще»«США прагнуть нав'язати Європі поставки свого скрапленого природного газу».

Але в тому-то й річ, що ЄС і США не могли б придумати «що-небудь ще». Адже навіть Крим, оскільки він був захоплений як би «мирно», Захід, по суті, пробачив Росії (для пристойності покаравши її санкціями другого рівня). Але Кремль не зупинився на досягнутому і тоді тільки розпалив апетит у «акул». Чи не вони, а Росія порушила правила світового гуртожитки - живи мирно, торгуй вільно.

Розширення конфлікту на схід України дало сигнал Заходу і Китаю, що самотнього Путіна треба валити зараз, поки він не почав більш масштабної війни. І поки у Росії ще є газ, нафта, ліс і працездатне населення.

Є і протилежні версії

Цитати з Хартленд, Євразійського Огляду геополітики:

"Карта ілюструє, яким чином нової американської адміністрації президента доведеться зав'язати стосунки з Європою. Найбільш тривожним елементом є зростання російського впливу в" старому континенті ", тому що зросла її роль, як основного постачальника газу в європейські країни". 

"Путін і Медведєв розробляють план під назвою "Проект Росія", спрямований на реінтеграцію в деяких територіях Російської Федерації і створення Російського Союзу. Росія може розраховувати на "клуб друзів Росії" на чолі з Німеччиною". 

"З метою вирішення цієї стратегічної загрози, Сполучені Штати можуть розраховувати на підтримку противників ЄС і Росії зокрема Великобританії та деяких балтійських народів ".

Денис Богуш, політтехнолог, експерт в сфере Стратегічних комунікацій (Українська Правда. Блоги):
"На карті ми бачимо, що Україна розділена на території , які входять в Російську Федерацію (заштрихована частина - Крим і південний схід України), частина України, як Українська республіка в Російському Союзі (жовтий колір - центральна Україна), і частина - як незалежна країна (блакитний - західна Україна). 
 
Ми зараз захопилися виборами, політичними розбірками всередині країни, країна слабшає в очах міжнародної спільноти. Відповідно, в цей час, без нашої власної активної геополітичної стратегії, ефективного позиціювання на міжнародній арені будуть розроблятися подібні сценарії. І я думаю, що подібні погрози мають під собою грунт. Адже автори не додумались розділити на частини, наприклад, Польщу чи Румунію, Туреччину і т.д. Навіть такої думки у них не виникло..."
 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Збудеться перший сценарій!

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Збудеться перший сценарій!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Оце так - так. Хто би собі подумав. Заворушився весь світ.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!