Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Путін відтягує час для подальшого просування – Яременко

Переговорами президент Росії Володимир Путін відтягує час і готується далі різними способами гальмувати інтеграцію України на Захід, заявив в ефірі Радіо Свобода сказав дипломат, голова правління благодійного фонду «Майдан закордонних справ» Богдан Яременко.

«Це будуть переговори з людиною, яка бреше на кожному кроці, яка відтягує час для просування далі», – сказав Яременко.

Дипломат не виключає, що від Росії слід очікувати нових військових ударів, при цьому Кремль  використовуватиме і політичні методи.

«Коли ти переконуєш Україну, що якісь регіони мають отримати спеціальний статус, ти закладаєш міну уповільненої дії під Україну, оскільки в українській політичній системі з’являються регіони, які мають легітимність з точки зору їх влади місцевої. Я думаю, що закладаються такі міни, які б надавали право цьому регіону і блокувати якісь рішення в рамках всієї держави. Отже ми уповільнюємо рух України на Захід, уповільнюємо співробітництво з ЄС», – вважає Яременко.

За словами дипломата, нинішнє перемир’я і майбутні переговори з Путіним вигідні і українському президенту, який хоче провести вибори до Верховної Ради.

Наступного тижня не виключена зустріч на найвищому рівні щодо врегулювання кризи в Україні між лідерами України, Росії, Німеччини і Франції. Про це заявили представники адміністрації президента України і російського Кремля. Переговори у так званому «нормандському форматі» можуть відбутися в Мілані 16-17 жовтня в рамках саміту Європа-Азія.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи