Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Добровольчим батальйонам має бути наданий «статус»

Голова Державної служби з питань ветеранів та учасників АТО Артур Дерев’янко стверджує, що 5-й і 9-й батальйони «Правого сектору», а також Батальйон ОУН є «проблемними», оскільки на сьогодні не підпорядковуються ані МВС, ані Міноборони.

Батальйон ОУН сформований на ідеологічній основі, утримається виключно волонтерами, а тому відчуває відповідальність насамперед перед рядовими громадянами своєї країни, а також державою, яку захищає, коментує Богдан Червак, голова ОУН

"Про це дуже влучно сказав один із рядових бійців Батальйону ОУН на псевдо Ленон, який воює у селі Піски: «Я тут, бо люблю своїх людей і Україну». Очевидно, не всі бійці добровольчих батальйонів такі ідеалісти. Навіть допускаю, що серед них можуть бути далеко не «ангели». Але саме «ідеалісти» становлять кістяк цих добровольчих батальйонів. Тут чітко диференціюють такі поняття як «держава» і «влада». Хлопці готові вмерти за Українську державу, але не завжди за українську владу. Більшість з них прийшла на війну не тому, що їх закликала влада, МВС чи Міноборони. А тому, що влада, МВС і Міноборони, на їхній погляд, не здатні захисти Україну від російської агресії".

Богдан Червак вважає, що добровольчим батальйонам має бути запропоновано прийнятний для них варіант щодо підпорядкування, або як сьогодні кажуть «статусу».

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи