Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Спецпроект «Кіборги: 137 днів битви за Донецький аеропорт»

ТСН.ua крок за кроком відтворив битву за Донецький аеропорт і згадав, яким було летовище у мирні часи. Від сучасного терміналу до легендарних руїн за 137 днів.

Оборона, за якою стежили мільйони, смуга землі, в яку вгризлися сотні бійців, 15 потужних атак ворога, щонайменше 20 героїв, які ніколи не повернуться додому, легенда про "кіборгів" - такою ми запам'ятаємо оборону Донецького аеропорту. Такою вона увійде в історію.

2011 року відповідним рішенням Кабміну аеропорту "Донецьк" було присвоєно ім'я відомого композитора Сергія Прокоф'єва. Тоді ж на території аеродрому була побудована вежа. 45-метрова конструкція забезпечує видимість всієї злітно-посадкової смуги.

14 травня 2012 року до Євро-2012 в аеропорту був відкритий новий семиповерховий термінал з пропускною здатністю 3100 пасажирів на годину.

Реконструкція аеропорту обійшлася майже в 7 мільярдів гривень (875 мільйонів доларів), перевищивши первинний кошторис в 3,5 рази.

26 травня 2014 року аеропорт був закритий після обстрілів російськими бойовиками. Бої велися все літо та тривали щонайменше до 10 жовтня.


Дивитися весь проект

БИТВА ЗА АЕРОПОРТ

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

А й справді чому наш СПЕЦНАЗ не веде диверсійну війну у прикордонні? Нема чого там знищувати?

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Одна цитата з проекту:
"...І вже немає з боку бойовиків зухвалих заяв, все частіші "розбірки" між ватажками зі звинуваченнями про відсиджування у тилах, все тихіші сюжети на російських каналах. Українські бійці тримають оборону, слова військової присяги та бойове братерство.

Саме це зробило їх "кіборгами" в очах ворога, який не може осягнути недосяжні для нього поняття. "Доба в донецькому аеропорту - поруч і в ньому. І знаєте..., коли їх називають "Кіборгами" - люди і на секунду не уявляють, НАСКІЛЬКИ це схоже на правду. Людина з плоті і крові... Як вижити в таких умовах, - я не знаю. Але виживають. І захищають. І воюють. І знищують", - розказав про українських бійців волонтер і радник президента Юрій Бірюков."

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Якщо наші загони вийшли з іловайського котла, то вони спокійно пройдуть у залісся. Можна ОФІЦІЙНО (симетрично) запропонувати пуціну обмін терористами. Наші Кіборги не гаятимуть часу на добасі, а переїдуть у гниловоддя. Тоді, через місяць від розваленого гниловоддя самі собою відділяться і татари і башкири і кубанці. Коротше всі, хто не схоче собі такої диверсійної війни, яку ураїнцям, жертвам миролюбства, нав’язує москальщина.

VAKULA

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

А й справді чому наш СПЕЦНАЗ не веде диверсійну війну у прикордонні? Нема чого там знищувати?