Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Артіль програмування: працюємо, навчаємо, граємо!

Настав час для організаційного оформлення групи розробки софту ТГ-онлайн. Це буде справжня «кузня кадрів» нової Української держави.

Попередні статті:
Гнучка й моторна модель розробки ТГ-онлайн
Розподіл ролей у методології ТГ-онлайн
Фінансування і мотивація розробки ТГ-онлайн

Наш стартап передбачає три типи організованих груп акціонерів:

1. «Територіальна громада». Тут головним чинником об’єднання є територія проживання. Звісно, це не забороняє долучатися до неї акціонерам з інших територій, якщо громада в них зацікавлена.    

2. «Громада за інтересами». Головним чинником об’єднання є не територія, а духовна спорідненість, професійні захоплення, життєві уподобання тощо.

3. «Проект». Тут головним чинником об’єднання акціонерів є організована робота заради досягнення визначеної мети.

Докладніше про це у статті: Практична самоорганізація ТГ: сотні, проекти, групи за інтересами

Головним завдання творення Української держави інформаційної епохи є розробка софту (програмного забезпечення). У нашому стартапі це здійснює неформальна група розробки. Настав час для її організаційного оформлення. 

До якого типу об’єднань можуть належати розробники? У даному випадку це лідерський проект. Ми його назвали «Артіль програмування».

«Артіль» – це звичаєва форма добровільного об’єднання для досягнення визначених цілей. Тобто сама назва вказує на практичну спрямованість артілі.

З другого боку, незвичне поєднання давньої організаційної форми з сучасним змістом програмування вказує на ігровий характер діяльності, коли робота робиться дружно, енергійно, радісно. Взагалі, гра – це найдосконаліша форма діяльності.  

Найголовнішим складником будь-якої гри є навчання і самовдосконалення, тож «Артіль програмування» – це також «кузня кадрів» для Української держави, адже у процесі спільної праці відбувається інтенсивне навчання і підвищення кваліфікації.

Керівником «Артілі програмування» є Еней Світлий. Водночас, згідно з нашою методологією, він є Майстром проекту ТГ-онлайн.

Запрошуємо до «Артілі програмування» тих акціонерів, що мають кваліфікацію і бажання творити електронну державу Третій Гетьманат, навчатися, професійно зростати і отримувати задоволення від якісного спілкування в компанії однодумців!

Група Артіль програмування   

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

?А якщо кваліфікація поки відсутня, а є Бажання зіграти.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Коментарі

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

?А якщо кваліфікація поки відсутня, а є Бажання зіграти.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.