Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Ужгороді відзначать 76-ту річницю Карпатської Січі

Спортивно-патріотичне об’єднання «Карпатська Січ» запрошує патріотів Закарпаття та побратимів з України приєднатися до відзначення 76-ї річниці створення Організації Народної Оборони Карпатська Січ.

Військова організація КАРПАТСЬКА СІЧ є прикладом героїзму Української Нації. «КАРПАТСЬКА СІЧ» – армія, яку ніколи не забудуть. Потрапивши у безвихідне становище, воїни Карпатської Січі відмовились капітулювати і до останнього захищали Закарпаття від мадярського окупаційного чобота.

Збір на Марш Слави о 17.00 біля пам’ятника Т. Шевченку (пл. Народна).

Продовженням буде – “Вечір революційної творчості”. 

Початок о 19.30 в будинку “Просвіти” (пл. Гренджі-Донського, 3 - колиший будинок офіцерів)

В цей вечір відбудеться презентація літературно-націоналістичного проекту “Дух нації” за участі Юрія Руфа (Львів), Ігора Климовича (Стрий), Ігор Бойчука (Івано-Франківськ), Заграви (Львів), Олени Шинкарук (Кривий Ріг)

Виступатимуть талановиті націоналісти з поезією та піснями, дехто зі своєю творчістю. Покажемо, що в сучасній Україні шанують своїх героїв!

Наша довідка: організація народної оборони «Карпатська Січ» — парамілітарна організація на Закарпатті в 1938–1939, оформлена 9 листопада 1938 з утвореної у вересні націоналістами «Української національної оборони» (голова Степан Росоха). Перші загони виникли ще на початку 1930-х рр. Їх почав формувати Дмитро Климпуш з Ясіні (на сьогодні це містечко на кордоні Закарпатської та Івано-Франківської областей, одразу за Яблуницьким перевалом). Ці загони були звичайними протипожежними і культурно-просвітницькими товариствами, як і в сусідній Галичині. Напади мадярських і польських терористів, антиукраїнська діяльність промадярської «п'ятої колони» змусило уряд Авґустина Волошина прискорити процес створення місцевих збройних сил. 9 листопада 1938 р. в Хусті відбулися установчі збори, на яких було прийнято Статут організації

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи