Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Міноборони розпродає зброю, котру потім за шалені гроші відправляють в зону АТО

Українським військовим іноді простіше відбити автомати і танки у сепаратистів, аніж дочекатись поставок від армійських чиновників.

Нещодавно волонтерка Світлана Зварич оприлюднила подробиці свого бойового шопінгу. Виявляється, що добровольчим батальйонам доводиться купувати зброю у Міноборони. Ще й через посередників. Її заяви викликали ефект гранати у пороховому складі.

Зі слів волонтерки, вона купували у посередників інженерні машини для побудови блокпостів та знешкодження мін. За техніку, що стояла на обліку Міноборони, гроші отримали фірми-прокладки.

Цинічність цієї угоди полягала в тому, що "продавці", знаючи, що кожна копійка була з пожертв, вимагали оплату тільки готівкою й тільки в доларах. Однак, зі слів Світлани, доводилося платити, оскільки інших варіантів просто не було.

Навіть автомати і кулемети продають захисникам дільці-посередники. На київському заводі "Маяк" благодійний фонд "Зварич" придбав 200 автоматів і 20 кулеметів для батальйону "Азов".

Лише ТОВ "Техімпекс" придбало з армійських запасів для перепродажу майже 27 тисяч автоматів Калашнікова майже за безцінь і вже потім перепродавало добровольчим батальйонам.

У слова волонтерів перевірити нескладно. Як відомо "Техімпекс" мали закрити ще рік тому, коли Міноборони керував проросійський мільйонер Павло Лебєдєв. Тоді навколо "Техімпексу" пролунав інформаційний вибух. Проте фірма досі продовжує працювати, а СБУ її не закрила, як повинна була.

У самій же компанії пояснили, що вони "чисті" і продовжують працювати. Проте, як їм в руки потрапляє військове добро, там коментувати відмовляються, посилаючись на конфіденційність інформації та її нерозголошення.

"Ми співпрацюємо з різними держкомпаніями, які входять до концерну Укрборонпром і підписали договір про нерозголошення конфіденційної інформації. Ми не маємо права надавати вам жодних умов чи документів", - заявилив "Техімпексі".

Хоч сьогодні Валерій Гелетей вже не міністр оборони, але після його звільнення у відомстві нічого не змінилося. Експерти переконані, що він винен не більше за інших: тіньові схеми працювали за всіх міністрів оборони.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи