Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ОБСЄ працює на Росію, уряд фінансує сепаратистів - експерти

Світ:

Чи можна продовжувати дипломатичний діалог з Росією, яка відверто ігнорує будь-які домовленості? Політика і дипломатія є продовженням силової активності, а Мінські домовленості були невдалим варіантом для України, вважає Сергій Джердж, голова громадської Ліги «Україна – НАТО». Ніхто й не сподівався, що Росією будуть виконуватися якісь домовленості - Мінські чи Женевські. Будапештським меморандумом Росія також гарантувала безпеку і суверенітет, відзначає Ігор Курус, координатор громадської кампанії «За відповідальну владу».  

14110802r.jpg

Ігор Курус
Ігор Курус

Він заявив, що ОБСЄ - це інструмент, який знаходиться під впливом Росії. Росія є членом ОБСЄ, фінансує значну частину бюджету ОБСЄ і має там формальний і неформальний вплив.

ОБСЄ не є дієвою структурою на території України. У складі групи військових від ОБСЄ значна частина російських військових. Російські розвідники з мандатом ОБСЄ ходять по території України, перевіряють ситуацію і доповідають, що терористів в Україні немає, що ніхто не стріляє. Вони блокують прийняття рішень ОБСЄ. Ця структура не є ефективною в наших умовах, вважає Курус. 

Україна лишається самою проти Росії. Бойовики 2400 разів порушували перемир'я, більше ста чоловік загинули за цей час, 600 поранених. 

"Нам потрібні сильні союзники, які б поставили Росію на місце", - сказав Курус. Де 18 млрд. гривень, які були виділені з державного бюджету на озброєння військ на сході України, питає він.

Проблема України в середині країни. І Америка про це не раз говорила. Україні ніхто не допоможе, окрім її самої. Наші політики витрачають дуже багато часу на якійсь процедурні питання, а не вирішують питання по суті. 

Своїми дипломатичними діями Україна загнала себе в пастку. Протягом дев'яти місяців український уряд замість того, щоб реформувати країну ходив по світу і просив грошей для себе і санкцій для Росії Тільки зараз в коаліційній угоді виникло питання про зміну військової доктрини. За весь цей час у військовій доктрині України не було визначено ворога. Йде війна, вбивають людей, а у нас немає ворога. 

Війна з Росією закінчиться дипломатичними переговорами. Але. Питання в тому, де будуть Російські війська: там, де вони зараз, чи на Дніпрі. 

Аудіозапис від 7 листопада 2014 р.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи