Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Якщо не дати народу зброї, ми залишимося нацією рабів

Нещодавно у продажу з'явився новий роман Віктора Суворова "Облом". Книга про Хрущова, Жукова, про те, як СРСР уник військової диктатури, а світ - третьої світової. В інтерв'ю Суворов заявив, що Путін зараз веде в Україні оборонну війну. Бо приклад Майдану заразливий для російського народу, і Путін обороняє свою владу.

- Ви не відкидаєте, що він зазіхне на Європу, на країни НАТО?

- Я за нього не відповідаю. Але те, що він людина, не здатна прораховувати свої ходи хоч би на один вперед, - це достеменно. Те, що він загруз у Донбасі, погодьтеся, загруз, вийти звідти він не може, годувати Донбас він не здатний. Якщо піде, його одразу ж скинуть. Він таке розгорнув, такий шовінізм розгорнув у Росії. Всі ці ватники зараз його люблять тому, що він просуває кордони Росії вперед і вперед. Якщо він зупиниться, якщо відступить, його розтопче той же натовп, який він розпалив. Тому він вимушений йти вперед. Це як на крижаній вершині Евересту: або ж він дереться вперед кігтями, або ж, утриматися там не можна, зісковзує вниз і розбивається в прірві. Він повинен іти вперед.

Поганому танцюристові підбори високі заважають, коли все падає, коли все руйнується, їм же потрібно щось вигадати. Кожен, хто не здатний навести лад у своєму будинку, шукає зовнішні причини внутрішніх проблем. Путін не здатний вирішити внутрішні проблеми, тому він шукає якісь зовнішні причини, чому все не так. Він же не може сказати, що я дурень, я, маючи мільярди, мільярди і мільярди... (коли він прийшов, ціна на нафту за бочку, подивіться, перевірте, 1999 рік - там було і 7 доларів за бочку, 10, 14 до 20 там ціна коливалася). І Росія на це жила. Зараз, усі 15 років його влади, для них менше 100 за бочку - це вже національна катастрофа. Ви можете уявити, до чого вони дожилися, тобто країна не виробляє нічого, окрім автомата Калашникова і матрьошок, нафту і газ качають, але це ж не те, що вони створили, це природа створила, причому, не в Московській області. Чому життя краще в Естонії, Литві, Латвії, в яких немає ні нафти, ні газу, ні золота, ні діамантів, є хіба що поклади сланцю. Ось ці країни якось знайшли свій шлях, не маючи нічого. Чому ж у Росії, яка має нафту, газ, нікель, олово, хром, золото, діаманти, срібло, уран, все має, чому там лікарні такі потворні, чому школи там такі розвалені, що це таке? І чого це друзі Путіна будують собі такі яхти, палаци і так далі, що це таке?

Вважаю саме тому Путін просто має іти вперед і захищати, і шукати не пояснення своєї жадібності, своєї дурості, своєї зради Батьківщини, (а він зрадник Батьківщини), а шукати якихось ворогів. Ось посварили нас із німцями, а якби не посварили, було би все добре. А у німців все добре, немає у них нафти, немає у них газу, немає нічого, є лише населення, яке хоче працювати добре. От сварили їх з Росією чи не сварили, а ви приїжджайте до Німеччини, походіть по вулицях, як вони там живуть. Програвши дві світові війни, позбувшись усіх колоній, сплативши колосальні контрибуції і втративши мільйони людей і т.д. У них ось цих теорій, що нас хтось із Росією посварив, тому ми зараз у лайні сидимо, немає, вони не сидять у лайні і теорії ці їм не потрібні.

- Чи несе російська інтелігенція відповідальність за свою повномасштабну участь у цій російській дезінформаційній війні?

- Це приписують Марксу чи Енгельсу, але я вважаю, мудрість про те, що кожен народ заслуговує на той уряд, який він має, набагато давніша. Україна, коли вона мала Януковича і Пшонку, звичайно, це було те, на що заслуговувала Україна. А щойно Україна сказала "не треба нам цього", ось вона має те, що має. І якщо російська інтелігенція має незмінного вождя 15 років і обзиває все це стабільністю, то не лише інтелігенція, кожна російська людина несе повну відповідальність за те, що відбувається в Росії. Я завжди кажу, кожен асенізатор і водовіз, кожен несе відповідальність. І я, мати у мене росіянка, батько у мене українець, ім'я у мене українське, але я несу відповідальність за те, що відбувається в Росії, це моя провина, я недостатньо агресивно захищав інтереси своєї Батьківщини - батьківщина у мене і Україна, і Росія. Так от, треба було діяти рішучіше, писати потужніші книги, але, як казав Василь Тьоркін, я б заграв для вас ще краще, але, на жаль, не вмію.

- Володимире Богдановичу, як реформувати українську армію?Чи можна її реформувати на ходу і які зразки, на Вашу думку, треба брати для реформи?

- Найголовніше і найважливіше. Перш за все, не вважайте, що я даю комусь поради, перебуваючи тут, «у прекрасному далеко», я не маю морального права. Проте, якби я там був, то найголовніше і найважливіше - це дати народові зброю, дати народові зброю. З прадавніх часів заборонено було мати зброю лише рабам і божевільним, ось їм не давали зброю. І якщо людині не дозволяють мати зброї, це означає, що вона раб. Допоки існують заборони на володіння зброєю, нічого путнього не буде. Ось я приїжджаю до Латвії, там половина росіян. Заходиш у магазин, купуєш собі пістолет - і народ має цю зброю. Росіяни або латиші - у всіх зброя, і всі поводяться дуже коректно. І хуліганства немає жодного, і ніхто нікого не вбиває. Так от, починатися повинно саме з цього, з озброєння народу.

Я був радянським шпигуном чотири роки у Швейцарії. У Швейцарії озброєний весь народ, і це Макіавеллі чотири або п'ять століть тому сказав, що швейцарці краще за всіх озброєні і вони найвільніші. Це ознака свободи. Хтось п'яний когось уб'є, але це краще, ніж терпіти хуліганів на вулиці, не буде жодного хуліганства, не буде жодної крадіжки. Росіянам, тим самим п'яницям російським, дозволили в Латвії мати зброю, в Литві, Естонії, і одразу ж рівень злочинності впав у 2 рази, одразу ж.

- Наші комбати вважають, що треба давати зброю.

- Поки народ не матиме зброї, доти це буде нація рабів, ось так, і менталітет буде рабський, і люди дивитимуться на своїх начальників як на якихось небожителів, які їм наказують. Озброєний народ - це вільний народ. Я повторюю, що реконструкція всього, ось цієї армії повинна починатися з озброєння народу. Ексцеси, п'яниці - це набагато краще, ніж мати націю рабів. Іде хуліган по вулиці і пристає до моєї дружини, а у мене немає "шпалера" в кишені, аби йому «вцілити в лобешник». Розумієте, це в нас, у всіх нас розвиває правильне почуття. А то шпана по вулиці ходить, якісь малолітки, їх там людей двадцять, і вони нападають на перехожих, і перехожі ховаються в під'їздах. Це нація боягузів. Дайте нам зброю. Ось тут, в Англії я маю зброю.

- Володимире Богдановичу, ми читали вашу книгу, здивувалися рівню підготовки ось цього помічника Мамсурова. Скажіть, скільки років треба створювати таку розвідку, чи можливо її побудувати за короткий час, адже це, напевно, традиції.

- Знаєте, існують приклади, коли життя змушує і життя ставить ребром питання - жити Україні чи не жити. І життя висуває вперед діячів, які здатні і відсіває тих, які не здатні. Блискучий приклад - Наполеон Бонапарт, приклад із прикладів. Або Францію задушать зараз, або з'явиться якийсь Бонапарт. Я зовсім не згоден з терміном "антитерористична операція", не згоден. Що таке операція? Операція - це якісь дії, пов'язані єдиним задумом і планом. Захопили якісь вороги літак, терористи якісь - звільнили літак. Це антитерористична операція. Не може операція продовжуватися півроку, не маючи єдиного плану, єдиного задуму - там щось сталося, тут щось сталося і т.д. Це не операція, це війна України за свою незалежність.

Давні китайці казали, найголовніше правильно назвати. Ви запитаєте, чому? А тому, що правильно назвати означає правильно зрозуміти. Поки ми називаємо це якоюсь там антитерористичною операцією, якимись там терористами і так далі, якщо ми назвемо це Великою вітчизняною війною українського народу за свою незалежність, "браття, пани, ми воюємо за свою незалежність і тепер повинні її відстояти", ось тоді буде інший результат, буде інше ставлення до тих хлопців, які проливають свою кров, до уряду, який приймає непопулярні рішення, до міліції, яка захищає громадський порядок, до тих пройдисвітів, які ведуть війну проти України. Буде зовсім інше ставлення. Адже це - Велика вітчизняна війна українського народу за свою незалежність.

Інтерв'ю подане із скороченням

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Найприроднішим сценарієм було би, якби в найближчі роки вдалось відкрити технологію, яка хоча би на половину замінила газ. Це би означало повний колапс російської економіки і єдиний шлях порятунку від голоду - розділення Росії і приєднання частинок до різних країн-сусідів, щоб інтегрувати їх у економіку цих країн. Це було би повністю заслуженим варіантом для Московії.

Коментарі

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Майбутнє України Боєць майдану і ясновидиця Майбутнє України Боєць майдану і ясновидиця

VAKULA

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, Оленко, дякую пане Вакуло!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Пане Анатолію, не треба дякувати!
Або голосуйте галами, а напишіть щось змістовне.
Своїми подяками Ви збиваєте людей з пантелику. Ми думаємо, що з’явився новий коментар, відкриваємо сторінку - а там "Дякую, Оленко!". Ну скільки можна займатися імітацією спілкування?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

А як же я? Мені приємна ця подяка! Це спілкування було до мене.
Хіба не так?
Пан Анатолій вже отримав подібну підказку, не треба її повторювати весь час, а то й дійсно, люди думають що нове щось, а то Ви, Продуме пана Анатолія виховуєте!

VAKULA

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Оленко, прошу подати посилання на повне інтерв"ю Суворова! Я прочитав більшість його творів. Він справжній патріот України! Пане Вакуло, дякую на доброму слові. Треба визнати, що у нас на сайті із спілкуванням прямо біда. Я повторюю, що ніякі гали не замінять доброго слова. А ще краще, коли добре слово підкріплюється галами.

Зображення користувача Олег Ціома.
0
Ще не підтримано

Пане Анатолію, а ви голосуйте галами і там же пишіть коментар з подяками!)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Гарно сказано, пане Анатолію! Підтримую!

Анатолій Висота каже:
...ніякі гали не замінять доброго слова. А ще краще, коли добре слово підкріплюється галами.

Справді, можна гали і добре слово поєднувати. Бо коли тільки гали виходить суховато...
Берімо на озброєння(!): натискаючи на "+" під статтею для галення, залишаймо кілька слів на вдячність - автор їх також чекає. Якщо є щось суттєве сказати за темою статті - пишімо коментар! РаДіймо!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Пане Анатолію, посилання на повне інтерв'ю Суворова у верхньому правому кутку на горі статті перед назвою. В данному разі це Бліцінфо. Посилання на джерело завжди там дається, якще це не авторська стаття. Якщо Ви клацнете по ньому, Ви вийдете на це джерело.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Гарна стаття..Маю годинку займуся розповсюдженням посилання на неї на інших сайтах..нехай українці читають більше якісних робіт..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Помітив, зараз розкрию. Хай тобі, Оленко, буде Добро!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Прочитав повне інтерв"ю. Гарна порада Суворова щодо наших генералів: Що робити Україні, яка зіткнулася з проблемою генералів, у нас їх дві сотні, що з ними робити - люструвати, звільняти, ув'язнювати, чи є у нас на це час?

- Є час і є прекрасна можливість. Просто панові генералові потрібно давати під командування батальйон - не полк, не бригаду. А дати батальйон і сказати, ось тобі на тиждень батальйон, впораєшся, хлопці тебе підтримають, ти залишишся генералом. Люстрація - через бойові дії. Хай хлопці ці, що не воювали ніколи, просиділи все життя в теплих кабінетах, от хай вони зараз доведуть свій талант, своє бажання, прагнення служити Батьківщині, своїй Україні. Хай вони поїдуть туди повоювати. Ось кожному зробити військове стажування. Ти начальник управління - тобі військове стажування, зніми свої генеральські погони, ми тебе призначаємо, хочеш - візьми роту, хочеш - візьми взвод, але йди покомандуй там. І хай мужики тобі через місяць твого командування напишуть характеристику і підпишуться всі, може навіть кров'ю, а от ти приїдеш, і ми залишимо тебе на твоїй посаді або піднімемо вище. Гадаю, що треба цю статтю подати кожному депутату ВРУ. Може тоді проголосують Закон "ПРО ЗБРОЮ". Хай буде!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Проблема Росії - це народ не здатен до еволюції, до творення. Путін - це лише наслідок цього народу. Путін піде, а 150 мільйонів залишаться. Що з ними робити, вони ж їсти хочуть? Вихід єдиний розчленування Росії і тоді голод для кожного буде найвищим стимулом для праці.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Найприроднішим сценарієм було би, якби в найближчі роки вдалось відкрити технологію, яка хоча би на половину замінила газ. Це би означало повний колапс російської економіки і єдиний шлях порятунку від голоду - розділення Росії і приєднання частинок до різних країн-сусідів, щоб інтегрувати їх у економіку цих країн. Це було би повністю заслуженим варіантом для Московії.