Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна за рівнем корупції "випереджає" Росію - Transparency International

Світ:

Спецтема:

Після Майдану Україна залишається серед найбільш корумпованих країн світу, займаючи 142 місце з 175. Про це свідчать дані дослідження Transparency International. Неурядова міжнародна організація по боротьбі з корупцією та дослідженню рівня корупції по всьому світу Transparency International оприлюднила результати нового Індексу сприйняття корупції 2014.

 

Неурядова міжнародна організація по боротьбі з корупцією та дослідженню рівня корупції по всьому світу Transparency International оприлюднила результати нового Індексу сприйняття корупції 2014.

Одержавши лише один додатковий бал, порівняно з 2013 роком, Україна залишається в клубі тотально корумпованих держав.

"26 балів зі 100 можливих і 142 місце з 175 позицій - такі показники України в цьогорічному Індексі сприйняття корупції (Corruption Perceptions Index) від Transparency International. Україна в черговий раз опинилася на одному щаблі з Угандою і Коморських островів як одна з найкорумпованіших країн світу", - йдеться у звіті організації.

Такі невтішні результати, на думку міжнародного антикорупційного спільноти, викликані малопомітним кроком до руйнування корупційних схем, отриманих у спадок від усіх правлячих режимів часів незалежності України. Адже, незважаючи на "зміну фасаду", Україна продовжує тупцювати на місці. Нещодавно прийняті закони поки що не дали відчутних результатів в антикорупційній боротьбі.

За словами виконавчого директора українського представництва Transparency International Олексія Хмари, прийнявши певні закони, держава показала намір рухатися в бік реформ, але цього недостатньо.

"Антикорупційні закони, прийняті 14 жовтня 2014, заклали лише основу, фундамент для змін. Якою ж буде ця реформа - покажуть найближчі події. Причому вже в грудні. Новий уряд країни разом з новим парламентом повинні попрацювати над бюджетом країни на 2015 рік. І знайдуться в ньому гроші на Антикорупційне бюро або електронну систему всіх декларацій чиновників - питання досі відкрите", - говорить він.

На думку Хмари, практичні кроки на виконання нових антикорупційних законів, як прозорий підбір персоналу нових антикорупційних органів, покарання всіх причетних до корупційних схем, невтручання в роботу борців з корупцією - саме цього не вистачає Україні, щоб піднятися в рейтингах Індексу сприйняття корупції.

Згідно зі звітом, Україна все ще продовжує "гостювати в клубі країн з надзвичайно корумпованою владою". Але Тransparency International зазначає і певні позитивні антикорупційних кроків країни - за останній рік бюрократія стала менше душити бізнес, експорт та імпорт стають трохи вільніше від хабарів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи