Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Откуда дровишки?" Або Російське вугілля українського походження

Світ:

Днями вже екс-глава Міненерго Юрій Продан повідомив, що Україна після тижневої перерви частково відновила імпорт вугілля з Російської Федерації. Антрацит Луганської області - це вже Росія, п.Продан? Добре, що не ПАР.

Це написав відомий громадський діяч з Луганська Дмитро Снєгирьов на своїй сторінці у Фейсбук і додав ось такі фотодокументи:

Це добовий графік відвантаження.

Як раніше повідомлялося на УНІАН,  Продан хоче збільшити поставки російського вугілля і не виключає імпорт електроенергії: «Зараз ми працюємо над тим, щоб збільшити поставки вугілля… наші компанії ведуть переговори з відповідними постачальниками вугілля в Росії, і є спілкування з міністром (енергетики РФ – УНІАН). Сподіваємося, що ситуація в четвер-п‘ятницю буде врегульована».

Він також не виключив можливості імпорту електроенергії з РФ. 

А новий міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин 3 грудня заявив, що Міненерговугілля хочуть вивезти близько 2 млн тонн вугілля із зони АТО, повідомляє УНІАН

«Приблизно 2 млн. тонн вугілля, що перебуває на складах держкомпанії «Вугілля України», яке в принципі можна вивезти із зони АТО. Мова не про купівлю вугілля у терористів. Це вугілля України і вугілля на українських шахтах. Щойно з'явиться можливість вивозити його через Дебальцеве, я впевнений, що проблема буде вирішуватися», - сказав Демчишин.

Раніше у Міненерговугілля наголошували, що в цілому обсяг вугілля, яке перебуває на складах шахт, розташованих на непідконтрольних українській владі територіях в Донецькій і Луганській областях, становить близько 2,6 млн тонн. Станом на жовтень на непідконтрольній території перебували 83 шахти зі 155. На цих шахтах заблокований обсяг вугілля для виробництва близько 30% від загального обсягу електроенергії. Причому 7 шахт були зруйновані повністю, і втрачений незворотньо обсяг втрат вугілля склав близько 300 тис. тонн.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи