Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Влада боїться карати попередників

Спецтема:

Аби в майбутньому з ними не вчинили так само. В Україні усі роки незалежності між політичними елітами існує негласне правило: не розслідувати діяльність попередніх урядовців і не притягувати їх до відповідальності за злочини. Це правило було порушено лише раз: 

Віктор Янукович посадив за грати Юрія Луценка та Юлію Тимошенко, переслідував ще кількох чиновників з її уряду.  А через деякий час змушений був сам тікати з країни. Як-то кажуть, приклад показовий.

- Хто з вас без гріха, той нехай першим в неї кине каменем, - сказав Ісус Христос фарисеям, які привели жінку, пійману в перелюбі. За тодішніми законами її мали закидати камінням. Але усі розійшлися. Ніхто не наважився кинути в неї хоч камінець.

Нині так само ніхто не бажає брати на себе відповідальність за покарання злочинців попереднього режиму. Мабуть серед нинішніх урядовців і правоохоронців нема жодного, хто б був без гріха. Та це й не дивно. Адже при владі знову олігархічна група, хоч і інша. А гендлярі завжди сторгуються між собою. Уся справа лише в ціні домовленостей. Тому й бачимо серед народних депутатів одіозних осіб, діяльність яких вимагає, як мінімум, ретельного розслідування.

Громадський рух "Чесно" повідомляє, що парламентські комітети очолили 5 фігурантів антикорупційних розслідувань. У лавах народних обранців 62 депутати, які голосували за диктаторські закони 16 січня.

"Я бачу всіх цих тварюк: Вілкула, Бойка, Довгого. Я бачу їх так близько, що мій хук справа легко досягне мети. Смерть або довічне ув'язнення - це єдине, чого вони варті сьогодні. Але вони йдуть. Йдуть гордо і впевнено, з високо піднятою головою, дивляться на нас без страху. У них тут уже все куплено і домовлено - у них уже все нормально", - так описує в інтернеті своє враження від відвідання Верховної Ради учасник АТО, кандидат у народні депутати Євген Шевченко.

Єдиний суб'єкт політики, з яким вони не зможуть домовитися, — народ. Рано чи пізно він винесе свій вирок і виконає його, якщо цього не зроблять правоохоронці і судді. Такий закон історії. Або влада виконує свої обов'язки, або за неї це роблять громадяни.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Особливо сподобалося про тварюк.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Особливо сподобалося про тварюк.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!