Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Братиславі почалася зустріч голів урядів Вишеградської групи

Одна з тем розмов - ситуація в Україні. Інші теми – зміцнення економічної та політичної співпраці ЄС та Швейцарії, а також питання енергетичної безпеки регіону. 

Про це інформує "Польське радіо".

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо привітав польську прем’єрку Еву Копач, прем’єра Чехії Богуслава Соботка, голову угорського уряду Віктора Орбана та президента Швейцарської Конфедерації Дідьє Буркгальтера. 

Минулого тижня президент Росії Владімір Путін оголосив про припинення проекту «Південний потік», траса якого мала пролягати через територію, зокрема, Угорщини. 

Якщо Росія справді відмовиться від «Південного потоку», це може негативно вплинути на стабільність постачань газу до країн Південної Європи. 

Вишеградська група (Вишеградська четвірка) — угрупування ПольщіЧехіїУгорщини і Словаччини. З'явилась унаслідок зустрічі президентів Польщі Леха Валенси і Чехословаччини Вацлава Гавела та прем'єра Угорщини Йожефа Антала 15 лютого 1991 року в угорському місті Вишеградї. Головною метою була інтеграція до євроатлантичних структур.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи