Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Лукашенко розповів, про що говорив з Порошенком у Києві

Президент Білорусі Олександр Лукашенко та Президент України Петро Порошенко обговорювали питання закриття кордону з Росією.

Про це заявив Лукашенко в понеділок журналістам у Мінську, розповідаючи про свій візит до Києва, інформує Інтерфакс-Україна.

«Головна проблема, якщо мати на увазі ті переговори, які вели з президентом України, – розведення сторін. Є зіткнення української армії і «ополченців». Треба їх розвести мінімум на 30 кілометрів. І ось цю зону треба проконтролювати, щоб не було цих зіткнень, відвести важкі озброєння», – заявив він.

За його словами, також обговорювалася і ще одна проблема України – «закрити кордон з Росією». «Там величезна недовіра. Президент (Порошенко) прямо сказав, якби білоруси нам в цьому плані хоч чимось змогли допомогти, я би був вдячний», – сказав білоруський президент.

Лукашенко повідомив, що запропонував українському колезі вирішити, чим і як може допомогти у вирішенні цих проблем Білорусія.

Він також торкнувся підсумків нещодавнього засідання тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання в Україні 24 грудня в Мінську. «Мало про що домовилися, але щодо обміну полоненими прийняли рішення. І цей обмін, як ми бачимо в засобах масової інформації, почався», – сказав президент.

Лукашенко висловив упевненість, що зустрічі контактної групи продовжаться. «Я думаю, що не за горами наступне засідання. Але рішення по ньому не прийнято. Діватися нікуди – треба зустрічатися і домовлятися», – підкреслив президент.

Лукашенко заявив, що Білорусь не може залишатися байдужою до ситуації в Україні.

«Це не чужий конфлікт. Це біля нашого порога. Ми повинні намагатися зробити максимум для того, щоб пригасити цей конфлікт. А, може, й ліквідувати його», – сказав глава держави.

«І якщо ми будемо здатні це зробити, ми, мужики, і я як головнокомандувач, ми це будемо робити. Ми самі не напрошуємося, ми туди не ліземо і ніколи не лізли. Попросять – зробимо, якщо зможемо. Не попросять – вирішуйте самі», – зазначив білоруський президент.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи