Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ветеран міліції вказав як швидко побороти корупцію в Україні, не чекаючи довгостворюванного БНР

Світ:

Спецтема:

Екс-начальник відділу по боротьбі з торгівлею людьми Миколаївської області, діючий співробітник міліції Ігор Блошко запропонував почати боротися з корупцією, не чекаючи прийняття нових законів, за допомогою УБОЗ. Не варто сподіватися лише на Національне бюро розслідувань та чекати поки ця структура сформується та реально запрацює. 

Для початку реальної люстрації треба замінити штат в УБОЗі, і тоді в короткі терміни буде зламано всі «дахи» і корупційні схеми. Про це підполковник написав на своїй сторінці в соціальній мережі «Facebook».

«Є пропозиція абсолютно простого способу почати боротися з корупцією на підставі існуючих законів, а то бачу ми не дочекаємося поки приймуть нові і створять структуру для цього. Нехай навіть це буде для перехідних положень, але його можна запустити протягом 5-7 днів на місцевому рівні,» – заявив Блошко.

За чинним Законом України «Про боротьбу з корупцією», УБОЗ має повноваження збирати матеріали щодо всіх органів, у тому числі, щодо співробітників прокуратури, які, як каже міліціонер, на сьогодні залишаються бездоглядним і найбільш корумпованим органом.

«УБОЗу не чути і не видно, і при цьому він досі не розігнаний. У міліції є достатня кількість порядних співробітників, які в змозі виявляти корупціонерів, їм просто потрібно дати можливість працювати за Законом. Якщо оголосити конкурс на такий підрозділ у вже існуючому в УБОЗі, приблизно з 50 бажаючих, громадськість затвердить 8-10 співробітників, … штат. Вони працюватимуть на увазі, використовуючи у співпраці повноваження інших правоохоронних органів, перебуваючи під опікою громадських організацій від впливу керівників усіх рангів, і зможуть показати реальні результати. Ці ж громадські організації самі нададуть факти корупційних схем і контролюватимуть їх розслідування. Якщо за цими співробітниками закріплять наявний транспорт, забезпечать бензином і зарплатою, хоча б, не менше 5 тисяч гривень (що реально сьогодні), я вас запевняю, такі ідейні співробітники, в короткі терміни поламають багато існуючих «дахів» і корупційні схеми, зможуть залучити до відповідальності і співробітників прокуратури, суду, своїх же міліціонерів, і багатьох інших чиновників", – вважає підполковник міліції.

Крім того, цілком реально реанімувати розділи Кримінального кодексу України про посадові злочини і у сфері правосуддя. На думку Блошко, коли люди побачать дієвість такого підрозділу, заяви потечуть рікою.

«Існуючі Закони України та матеріальна база для цього вже є, тільки ніхто цим не бажає займатися, і раніше про це ніхто не хотів чути. Сподіваюся, почують зараз. При такій дії, відпаде необхідність у людей в різних мітингах, сміттєвих баках і виб’є ґрунт з-під ніг сепаратистам і багатьом обуреним, зате почнеться законна люстрація, незалежно від того, особа була при владі за часів Януковича, або зараз», – резюмував Ігор Блошко.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи