Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 8
  • Переглядів: 9

Козаки, тобто вільні озброєні люди

При всій цій загальнодержавній популяризації та підтримці тематики, держава хитро оминає другу частину визначення слова - «озброєні». А визначення-то цільне і неділиме, як і держава. Бо неозброєним людям вільними бути важко. Згадайте не тільки українську, а всю світову історію, - яка завжди була єдина надійна можливість зберегти свою волю та незалежність? Бути озброєним, дати відсіч агресору.

Однією з дивних особливостей українців як нації є те, що ми пам’ятаємо зовнішні атрибути та наслідки, але геть забуваємо про сутність та першоджерела. Це я про козаків, доречі.

А згадайте-но, що означає слово «козак»? Козаки́ - це вільні озброєні люди, каже нам словник.

«Вільні озброєні люди». Наразі дуже популярно згадувати славетну козацьку історію, навіть у державному гімні України – «І покажем, що ми, браття, козацького роду»

На кожному великому святі обов’язково є якийсь номер чи пісня, присвячені козацтву. На Майдані сидить козак. В Раді – козак. :) Керманичі у будь-якому виступі, пов’язаному з державністю та територіальною цілісністю, згадують козацтво. Дітям в школах наводять козацтво як приклад національної гордості… Продовжувати чи і так зрозуміло?

Але при всій цій загальнодержавній популяризації та підтримці тематики, держава хитро оминає другу частину визначення слова - «озброєні». А визначення-то цільне і неділиме, як і держава. Бо неозброєним людям вільними бути важко. Згадайте не тільки українську, а всю світову історію.Яка завжди була єдина надійна можливість зберегти свою волю та незалежність? Бути озброєним, дати відсіч агресору. Чи не тому РФ змогла не тільки від’їсти у нас Крим, а й на Схід пролізти, що ми фактично не мали армії, не мали зброї, яка б нас захистила?

А згадайте-но, хто першими почав давати реальну відсіч? Чи не прості патріоти, вільні люди, які взяли до рук зброю? Чи не було б цим вільним людям набагато легше захищати державу, аби в руках їх була справжня зброя? Якби більшість з них, а не лише деякі, вміли добре стріляти? Мали власний камуфляж? Були звичні до пересування у лісі та польового життя? Якби перебуваючи в армії, вони не газони фарбували, а справді отримували б необхідні для бійця навички?

Про реформу армії за швейцарським зразком зараз популярно говорити, однак, грошей в бюджеті, як завжди, немає і нинішню армію озброюють, вдягають і годують волонтери і прості українці за власний кошт. І якось не дуже віриться, що гроші з’являться швидко, а корупція буде швидко подолана і у нас одномоментно з’явиться ідеальна армія…

То чому в цій ситуації не дати можливість простим українцям самостійно готуватися та тренуватися задля захисту власної держави? Чому б не згадати, що славетні пращури, на яких влада пафосно посилається, були не тільки вільні, а й озброєні? І лише тому вільні, бо озброєні!

Чому в українців намагаються забрати право бути вільними людьми? Чи не тому, що неозброєними та беззахисними легше керувати, легше залякати, легше примусити, легше нав’язати свою думку?

Та час вже зрозуміти, що по-старому не буде, що суспільство більше не погодиться на ярмо, що люди стали вільні, і тому мають бути озброєні, щоб захищати свою волю.

А щодо апеляцій до зростання злочинності… То ви згадайте, що на час Майдану в одному лише Києві у громадян на руках було більше 400 тисяч нарізних стволів на руках, офіційно зареєстрованих стволів. І нагадайте-но мені, чи стріляв з них хоч один? Чи використали люди цю зброю незаконно? Жодного, Ж.О.Д.Н.О.Г.О.!!! випадку. А от з боку влади все було навпаки…

То може досить обмежувати українців у їх природних правах? Ми вільні озброєні люди…

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Ну що ти?
Верховна Рада, щойно визнала рф агресором. Не пройшло і півроку після виборів.

https://t.me/ETEPHET

Коментарі

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Таке відчуття,що крім Правого Сектора, Свободи, асоціації власників зброї та Ольги Богомолець, це нікого не цікавить.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Ну що ти?
Верховна Рада, щойно визнала рф агресором. Не пройшло і півроку після виборів.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Ольга Музика.
0
Ще не підтримано

Козаки не чекали від когось дозволів або схвальних рішень. Вони шукали і брали до рук зброю самостійно. Маєш ти зброю або ні, залежить тільки від тебе самого. Наразі можливо (законно) купити собі мисливську зброю або пневмат. Це також зброя! В кожному місті зараз проводять навчання з поводження з вогнепальною зброєю. Треба лише захотіти!

тому що