Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Засідання Ради Безпеки ООН не принесе результатів

Світ:

Радбез ООН давно перетворився на орган, в якому держава, проти якої приймається резолюція, може спокійно накласти вето. У нинішній ситуації це трагедія, тому що Радбез просто цим паралізований - і Китай, і Росія просто можуть скористатися цим правом і зупинити рішення західних держав. Україна стала заручником існування цього органу.

13120701r.jpg

Лілія Шевцова

Так прокоментувала засідання Ради безпеки ООН, яке проходило 26 січня, російський інтелектуал і політолог Лілія Шевцова.

Якщо війна на сході України буде продовжуватися, то це може змусити Захід піти в обхід Ради безпеки ООН, вважає вона. "Як це було при вирішенні югославської кризи. Якщо буде продовження кровопролитної війни, то у Захода можуть виснажитися запаси терпіння, і він задумається про застосування неординарних заходів по відношенню до Росії в обхід Ради Безпеки. Які це заходи, гадати не будемо, але одним з таких кроків буде надання Україні оборонного озброєння. Це є екстреним і легітимним засобом допомоги Україні", - підкреслила Шевцова.

26 січня о 20 годині за Київським часом розпочалося позачергове засідання Ради Безпеки ООН, яка була змушена зібратися на повторне засідання, тому що Росія і сепаратисти знову порушили всі домовленості та обіцянки.

Про це заявила представник США в Радбезі ООН Саманта Пауер. "Мета Росії залишається незмінною: захопити більшу територію та просунутися вглиб України", - сказала вона. Саманта Пауер вважає, що Росія планує захопити Маріуполь. Для Росії українські міста Маріуполь та Дебальцеве можуть стати стратегічними об`єктами в намаганні змінити узгоджену Мінськими угодами лінію розмежування. Про це вона сказала під час позачергового засідання Ради безпеки ООН в Нью-Йорку,повідомив кореспондент УНІАН.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Особливо цікаво слухати на засіданнях Ради Безпеки при ООН представників від Чаду чи ще якоїсь "просунутої" країни,щодо проблем України..Їхнє глибоке занепокоєння прямо таки зупиняє ракети "Граду" на пів дороги до цілі..

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Особливо цікаво слухати на засіданнях Ради Безпеки при ООН представників від Чаду чи ще якоїсь "просунутої" країни,щодо проблем України..Їхнє глибоке занепокоєння прямо таки зупиняє ракети "Граду" на пів дороги до цілі..

Вірю в те, що розумію.