Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США можуть надати Україні летальне озброєння

Категорія:

Спецтема:

Філіп Марк Брідлав, головнокомандувач об'єднаних збройних сил НАТО в Європі, підтримує надання оборонних озброєнь і обладнання Україні. Президент США Обама  не прийняв рішення щодо надання летальної зброї, але після того, що сталося останнім часом в Україні, адміністрація Обами поглянула по-новому на питання надання військової допомоги Україні. 

 

15020203r.jpg

Фото: Credit Manu Brabo/Agence France-Presse — Getty Images

Про це пише The New York Times з посиланням на власні джерела.

Держсекретар Джон Керрі, який планує відвідати Київ 5 лютого, готовий для нових дискусій про надання летальної зброї. До такої дискусії також готовий і генерал Мартін Демпсі, голова Об'єднаного комітету начальників штабів. Міністр оборони Чак Хейгл, який залишає свій пост найближчим часом, також підтримує відправлення оборонних озброєнь українським збройним силам.

Побоюючись, що надання оборонної зброї може спокусити президента Володимира Путіна підняти ставки, Білий дім обмежив американську допомогу "несмертельною" допомогою - бронежилетами, приладами нічного бачення, аптечками першої допомоги та інженерного обладнання.

Але провал економічних санкцій, які мали б вплинути на відмову Росії постачати своє важке озброєння та військових на схід України, спонукає до того, щоб поновити обговорення питання оборонної зброї.

2 лютого має бути опублікована доповідь, яку підготували вісім колишніх високопоставлених чиновників США. Вони просять Сполучені Штати відправити Україні оборонне озброєння і техніку на $ 3 млрд.: бронебійних ракет, розвідувальних безпілотних літальних апаратів, бронетехніки і радарів, які можуть визначити місцезнаходження ракетно-артилерійських засобів противника.

Мішель Флурнуа (Flournoy), колишній старший офіцер Пентагону, який є кандидатом на посаду міністра оборони, якщо Хілларі Клінтон буде президентом, брав участь у підготовці цієї доповіді. 

Американські високопосадовці визнають, що Росія неодноразово порушувала угоду, досягнуту в Мінську у вересні. Останніми тижнями Росія поставила велику кількість важкого озброєння для підтримки наступу сепаратистів на сході України, в тому числі танки Т-80 і Т-72, системи залпового вогню, артилерію і бронетранспортери.

Офіцери НАТО оцінюють, що сепаратистів на сході України підтримують близько 1000 російських військових і співробітників спецслужб, хоча українські чиновники наполягають, що це число значно вище. Сепаратисти захопили ще 500 квадратних кілометрів території протягом останніх чотирьох місяців, кажуть в НАТО. Мета Кремля - замінити Мінську угоду на іншу, більш сприятливу для інтересів Кремля і яка б залишила сепаратистам анклав, що є економічно більш життєздатний.

Питання загиблих росіян залишається надзвичайно тонким політичним питанням для Путіна, який заперечував, що російські війська були в Україні. У доповіді йдеться про те, що Сполучені Штати та їхні союзники повинні це використати, щоб відмовити росіян і сепаратистів від подальшого наступу.

Українським бронебійним ракетам принаймні два десятки років, і більшість з них вийшла з ладу, наголошується в доповіді. Сполучені Штати мають надати українським військовим легкі бронебійні ракети, серед яких можуть бути протитанкові ракети Javelin.

Адміністрація Обами надала радари, які можуть визначати джерело мінометів. Але у доповіді йдеться про радари, які можуть визначити місце розташування ракет великої дальності і локалізацію артилерійського вогню. 70 відсотків українських вояків загинули від ракетного і артилерійського вогню.

Україні також необхідні розвідувальні безпілотні літальні апарати (дрони), тим більше, що українські військові зупинили всі польоти над східною Україною через використання сепаратистами зенітних ракет, що поставляються Росією.

У доповіді також закликають Сполучені Штати надати військові засоби зв'язку, які не можуть бути перехоплені російською розвідкою. 

Польща, Прибалтика, Канада і Великобританія, говориться в доповіді, також може надати оборонне озброєння, якщо Сполучені Штати проявлять першими ініціативу. 

Переклад з англійської "Народного Оглядача" 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Він може собі розуміти будь що. Але реалії такі, що навіть якщо він сюди хоч ядерні ракети завезе через 300 років, то наша влада все одно зробить усе можливе, аби не нанести відповідного удару по рашистам. Єдиний для них варіант це хіба що фізичне усунення влади у Києві і утворення своєї тут колонії на кшталт Ліберії.

Сухі факти!
Скільки триває війна, стільки вони вже запливаються своїм флотом і все ніяк не запливуть в Чорне море, і так же само скільки везуть і все щось ніяк не довезуть ту свою зброю для України.

Коментарі

Зображення користувача Василь Глод.
0
Ще не підтримано

Може Обама , накінець, зрозумів, що путіна можна зупинити тільки силою зброї. Хай Буде!

Радіймо!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Він може собі розуміти будь що. Але реалії такі, що навіть якщо він сюди хоч ядерні ракети завезе через 300 років, то наша влада все одно зробить усе можливе, аби не нанести відповідного удару по рашистам. Єдиний для них варіант це хіба що фізичне усунення влади у Києві і утворення своєї тут колонії на кшталт Ліберії.

Сухі факти!
Скільки триває війна, стільки вони вже запливаються своїм флотом і все ніяк не запливуть в Чорне море, і так же само скільки везуть і все щось ніяк не довезуть ту свою зброю для України.

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Патронів 5,56 нато краще зі старту вислали-б. у нас є чудові штурмові бул-папи, тільки до них нема патронів. такий от сміх і гріх.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Офіційне оголошення постачання озброєння Україні збудить нездорову "радість" у Кремля. Мовляв "оп-па-а! )) тепер у нас є законні підстави протидіяти гамериці, яка хоче знищувати наших "соотєчєствєнніков"....
Краще б не піарились, а тихенько постачали!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

цей калібр використовує половина цивілізованого світу, якщо не більша половина. Більша частина світу в т.ч. Ізраіль і Емірати також значить "під Америкою" за такою логікою. Це не найгірший фейк, навіть якщо на нього будуть вестись.

У нас багато чудових бул-пап гвинтівок цього калібру (форт-221, 224), що ззначно покращили-б якість вогню. Пораділи-б в першу чергу наші солдати "опа-а-а.. тепер хай кремль порадіє...". І головне - це дуже просте питання. Це ж не авіацію чи якісь складні системи купувати, а звичайні нормальні патрони.

В нас совкові запаси. Які не вибухають! Навіть якась срана, перепрошую, сигнальна ракета! не забуду коли випустили весь копмлект з яких тільки одна вистрілила, і то не дала потрібного освітлення так як речовина уже не трималась серцевини і просто осипалась на голови... Що вже говорити про відчуття наших хлопців у яких сирі або дегерметизовані патрони.. або коли артилерія стріляє влучно але ракети застряють в землі..

І в тему статті. Навіщо нам "летальне озброєння США", якщо в нас валом своєї техніки, яку хлопці не можуть "вибити" у МінЗбрСил тільки тому, що частина батальйонів - де-юре МВС (бюрократія). Це танки, важка артилерія, бронетранспорт, САУ, ВАТ і багато іншого смачного... Не дають хлопцям навіть цього. В нас же не війна, а так.. АТО..

В Америки є хороші протиповітряні мобільні системи, аналогів у нас взагалі нема. Але і вони нам не потрібні - авіації Росія ще не вводила.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Я тобі відповім навіщо.
А так задля того аби побалакати про це і все.
Чим більше слів тим більше піару на ЗМІ.
А що воно буде в реальності то це вже на мою думку і так давно все вирішено.