Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США закликають українську владу не повторювати помилок Ющенка і Тимошенко

Категорія:

Спецтема:

Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт вважає, і Прем'єр, і Президент України хочуть щоб Україна була заможною і успішною, вони обидва говорили про одну й ту саму стратегічну мету. 

Але сьогодні для України реформи — це справа національного виживання. Гальмування реформ перші 11 місяців після революції породило фрустрацію. Якщо вести справи так, як раніше, або якщо політичні та бізнесові еліти намагатимуться зорганізувати свою взаємодію так, як це робилося зазвичай, тоді постане питання: "Чи виживе Україна?". Це питання життя і смерті, вважає Пайєт. 

У своєму інтерв'ю Дзеркалу тижня він, зокрема, сказав:

"Найскладнішу антикорупційну роботу потрібно буде провести в енергетичному секторі. Це, вочевидь, зачепить банківські рахунки деяких дуже впливових людей, але це, знову ж таки, наголошую, питання національного виживання".

"Питання не в тому, щоб фіранки на вікнах поміняти, а в тому, щоб провести кардинальні зміни. Ми дуже чітко висловили свою позицію: якщо ви робитимете серйозні реформи, то Сполучені Штати будуть серйозно вкладатися у ваш успіх. Але якщо реформи загальмують, то дуже важко розраховувати на підтримку як із боку нашого Конгресу, так і з боку ваших європейських партнерів". 

Він також зауважив, що відбудова мирної безпекової системи в Євроатлантичному просторі, що існувала після закінчення "холодної війни", забере багато років. Але на даний момент найважливіше завдання — не приймати дій Росії, вчинених з кінця лютого минулого року, як норму.

"Критично важливо, щоб міжнародне співтовариство не давало зеленого світла окупації та анексії Криму. Дуже важливо, аби міжнародне співтовариство не змирилося з тим, що російські війська, російські танки, російські ракети перетинають кордон України". 

"Україна не може виграти війну з Росією з допомогою війська. Ви маєте виграти завдяки вашій політичній та економічній силі. Ми дуже серйозно поставилися до допомоги вам у захисті вашої суверенної території. Ми це робимо шляхом мільярдної економічної допомоги, шляхом кредитних гарантій". 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи