Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Німеччина не погодилася з продовженням фінансування Греції

Категорія:

Німеччина відхилила прохання Афін продовжити нинішню програму порятунку. Про це повідомляє Financial Times з посиланням на прес-секретаря міністерства фінансів Німеччини Мартіна Єгера. Листи з проханням про продовження фіндопомоги залишив дуже багато питань без відповіді і не відповідає вимогам міністрів фінансів єврозони.

Як повідомляє Німецька хвиля,  через декілька годин після того, як Греція надіслала свої пропозиції щодо продовження її кредитування на наступні півроку, у Берліні їх відхилили.

"Лист із Афін не містить пропозицій по суті", - заявив у четвер, 19 лютого, речник міністра фінансів ФРН Вольфґанґа Шойбле Мартин Єґер.

За його словами, пропозиція грецького уряду націлена на отримання фінансування "без виконання вимог програми". Таким чином, заявка Афін не відповідає критеріям, виробленим на останній зустрічі міністрів фінансів країн Єврозони, яка відбулася у понеділок, наголосив Єґер.

Але Греція відмовилася покращувати свій запит на продовження фінансування навіть після критики з боку Берліна. 

Програма фінансової допомоги Греції завершується наприкінці лютого. Без подальшого кредитування упродовж наступних місяців країні загрожує дефолт. Новий уряд Греції наполягає на пом’якшенні умов кредитування, зокрема, на скасуванні режиму жорсткої економії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи