Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Більше 2,5 тисяч іноземних військових візьмуть участь у навчаннях в Україні

Категорія:

Спецтема:

Разом з тим у міжнародних навчаннях за кордоном від України будуть брати участь лише 800 солдатів Збройних сил України. Графік проведення навчань на поточний рік на території України та за кордоном, затверджений рішенням РНБО.

Українська армія в цьому році візьме участь у 11 багатонаціональних навчаннях, з яких чотири пройдуть в Україні за участю понад 2,5 тис. військовослужбовців інших країн. Ще сім пройдуть за кордоном за участі до 800 українських військових.

Графік проведення навчань на поточний рік на території України та за кордоном, затверджений рішенням РНБО, оприлюднив в.о. спікера Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

На території України пройдуть українсько-американські штабні навчання Sea Breeze-2015 ("Сі-бриз", 25 діб) - в акваторії Чорного моря, на полігонах ЗСУ, військових аеродромах і морських портах Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

У них візьмуть участь до 2,5 тис. військовослужбовців, з них від ЗСУ - до 1 тис., до 9 кораблів, 8 вертольотів і літаків, до 50 одиниць колісної техніки. Від США - до 1 тис. військовослужбовців, до 5 кораблів, до 2 підводних човнів, до 40 одиниць колісної техніки. Від держав-членів НАТО та держав-учасниць програми "Партнерство заради миру" (до 500 військовослужбовців, до 6 кораблів, до 3 підводних човнів, до 6 літаків і вертольотів, до 10 одиниць колісної техніки.

У Львівській області пройдуть навчання "Rapid trident" (до 25 діб). У них візьмуть участь до 2 тис. військовослужбовців: від України до 1 тис., від США - до 500, від держав - членів НАТО та держав-учасниць програми "Партнерство заради миру" - до 600.

Українсько-польські авіаційних підрозділів "Безпечне небо 2015" (14 діб) пройдуть у повітряному просторі та на аеродромах ВСУ. У них візьмуть участь до 350 військовослужбовців, з них - 250 українських військовослужбовців, до 10 літаків і 1 вертоліт. Від Польщі - до 100 військовослужбовців та 8 літаків.

Також заплановано участь українських солдатів в українсько-польських навчаннях "Правопорядок 2015" (до 7 діб). Вони будуть також проведені у Львівській області, в них візьмуть участь до 100 осіб.

За межами України військовослужбовці ЗСУ візьмуть участь у таких багатонаціональних тактичних навчаннях: 
- військової поліції в Німеччині (в них візьмуть участь до 30 українських військовослужбовців), 
- навчання країн Чорноморського басейну "Морський щит 2015" (500 українських солдатів, 1 корабель, 1 літак і 1 літак), 
-навчання фахівців в Німеччині (40 українських військовослужбовців), 
- багатонаціональне навчання "Кленова арка" в Литві (120 українських військовослужбовців), 
- багатонаціональне навчання "Світла лавина 2015" в Угорщині (30 українських військовослужбовців), 
- вчення бойової тактичної групи ЄС у Польщі (60 українських військовослужбовців), 
- вчення "Trident Junker 2015" в Іспанії і Португалії (50 українських військовослужбовців).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Чи тих навчань збільшилося і чи вони спрямовані на відсіч московській окупаціїї, чи вони - як минулорічні - "запобігливі"?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Чи тих навчань збільшилося і чи вони спрямовані на відсіч московській окупаціїї, чи вони - як минулорічні - "запобігливі"?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !