Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Хто принесе наручники для прем'єр-міністра?

Категорія:

Спецтема:

Боротьба з корупцією, яку начебто рішуче розпочала одна політична сила, котру очолює прем’єр-міністр України, дуже схожа на дешевий піар. Впіймавшись на тому, що він лише нинішнього року відправив поза хмари 7,5 мільярда гривень, цьому чиновнику не залишалося нічого іншого, як шукати ворогів у стані інших посадовців. 

Так під роздачу казкових «преміальних» потрапило керівництво служби з надзвичайних ситуацій. І не дивно, що їх затримали як раз перед початком чергового засідання Кабміну, показово, під софітами телевізійників надягли наручники. Красти вони, звісно, крали, мабуть, і безсоромно багато, але ж точно не по 7,5 мільярдів за квартал, що доведено документально актами Державної фінансової служби відносно самого глави уряду.

Однак тепер «надзвичайники» будуть віддуватися і за себе, і за Яценюка. Бо йому та його політичній силі потрібен вал викриттів з горами корупційних звинувачень, за якими можна було б бодай якось приховати власну крадіжку. Так що це лише початок гучних, публічних звинувачень. Можна передбачити, що Арсеній Яценюк та його команда будуть шукати ворогів на кожному кроці. Їм потрібно нині щонайбільше корупціонерів у владі України.

Чомусь ніхто не каже про те, що на географічному ландшафті держави утворився дивний примітний бугор, який попервах оформився і продирався до влади як організована політична сила. До неї увійшли переважно колишні галасливі майданівці. З огляду на те, як нахабно, з викликом ведуть вони себе тепер, видно, що приціл у них один – взяти в свої руки всю владу в Україні. І можу припустити, що відправлені на небеса 7,5 мільярда гривень, про які публічно заявив українському народові глава Державної фінансової інспекції (і цього, зверніть увагу, ніхто не спростовує!), не обов’язково потрапили до особистих кишень А. Яценюка та його найближчого оточення. Це, припускаю, здобуток «Народного фронту», який готується до остаточного й рішучого бою за головне крісло держави. Так що попереду ще має бути багато цікавого й захоплюючого. Особливо ж у справі непростого протистояння з БПП.

Але найперше й головне завдання НФ, який найбільше вимазався під час оббирання найбідніших верств населення, зокрема, й пенсіонерів, обклавши податками яких, уряд вирішив заробити чотири мільярди гривень, тієї ж пори тихцем укравши сім з половиною мільярдів, це знайти корупціонерів у структурах влади. Тим самим, відвести загрозу від своїх очільників. З цією метою, приміром, перший заступник голови Верховної Ради України (фракція НФ) Андрій Парубій дає інтерв’ю Українській правді під промовистим заголовком «Корупція не має прізвищ і імен, це тотальне зло».

Якщо корупція безіменна, тоді ж чому безпосередньо в залі засідань Кабміну пов’язали конкретних осіб – панів Бочковського і Стоєцького, очільників Держслужби з надзвичайних ситуацій? Чому ще один виходець з НФ Аваков тут же поспішив заявити, що, мовляв, напали на слід корупційних діянь в колишніх міністерствах, якими нещодавно командували представники партії ВО «Свобода» пани Мохник та Швайка. 

Цікаво, що міліція лише зацікавилася діяльністю компаній, які діяли в блоці цих міністерств. Ще немає ніяких даних щодо фіксації фактів корупції в цих підприємствах, а соратник глави уряду уже анонсує про те, що тут будуть питання до міністрів. Коли є замовлення, то наперед уже є і імена, і прізвища. Себто, корупція все таки не безіменна. Безіменною вона є лише тоді, коли ці діяння вчиняють вищі керівники влади, поки вони знаходяться у своїх кріслах. Так, мабуть, буде правильно сказати. Бо хіба ж ми забули, як все розкрадалося при В. Януковичу, а саме він очолював у державі головну антикорупційну службу. 

Правда, втрата 7.5 мільярдів гривень, які персонально розтринькав невідомо куди глава уряду А. Яценюк, керівника МВС, либонь, зовсім не цікавлять, хоч там і перевіряти вже нічого. Всі матеріали зібрані, опрацьовані найбільш кваліфікованою економічною службою - головною фінансовою інспекцією України. Оформляйте і спрямовуйте все до суду. Повертайте суми в бюджет. Але саме ця величезна купа лайна ні слідчим, ні прокурорам не до шмиги. Вони відвертаються від неї. Обходять її, сором’язливо прикриваючи носи. Ось, виявляється, для чого не так давно один із членів парламентської правлячої фракції НФ вносив для розгляду в парламенті законопроект про заборону критикувати влади. Розікрали бюджет і про це ніхто не має права навіть заїкнутися. 


Голова Державної фінансової інспекції України (2014-2015) Микола Гордієнко заявив, що «уряд Яценюка захищає «злочинну владу», яка вкрала величезні кошти з державного бюджету». Про махінації уряду Яценюка він детально розповів 20 березня 2015 року у студії “Шустер Live”, передають Патріоти  України. Він описав деякі резонансні ревізії, по яких було розпочато кримінальні впровадження, зокрема про компанію «Укртелеком».  

“Уряд Яценюка здійснює масштабну корупцію, але публічно ставить питання: де брати гроші для функціонування держави в період війни? Скорочуються соціальні виплати, зменшуються пенсії, збільшуються податки. Дефіцит державних фінансів пов’язаний з корупційною складовою уряду Яценюка”, – сказав він.

За словами Гордієнка, від уряду нема ніякої реакції на звіти по ревізіях, які проводила Держфінінспекція на багатьох підприємствах. “Я вже офіційно звернувся до Президента України, Генерального прокурора, до Верховної Ради України … щодо проведення перевірок викладених фактів корупції, а в разі підтвердження – відсторонення Яценюка від даної посади”, – зазначив Микола Гордієнко.
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
корупція
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Кадри вирішують усе. Огляд подій за 22-28 березня

Цитата:
"...Цього тижня в Україні відбулася низка гучних кадрових перестановок. І якщо дехто власноруч писав заяву про відставку — як, приміром, губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський — то інших звільняли показово, заарештовуючи під час засідання Кабінету міністрів – як, наприклад, голову Державної служби надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцькго..."

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Кадри вирішують усе. Огляд подій за 22-28 березня

Цитата:
"...Цього тижня в Україні відбулася низка гучних кадрових перестановок. І якщо дехто власноруч писав заяву про відставку — як, приміром, губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський — то інших звільняли показово, заарештовуючи під час засідання Кабінету міністрів – як, наприклад, голову Державної служби надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцькго..."

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)