Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні почався владний "розпил" сільгоспземлі - Шабунін

Спецтема:

Про це стверджує голова правління Центру протидії корупції, експерт антикорупційної групи Реанімаційного пакету реформ Віталій Шабунін.

Ось, що він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

"Я так розумію, що Порошенко і Яценюк усвідомили, що наступні вибори нічого їм не світять, і приступили до підготовки розпилу одного з наших найцінніших ресурсів - сільгосп.землі. 

А ви ще питаєте, навіщо Порошенко призначення Директора Антикорупційного Бюро затягує. Щоб не заважав ніхто... 

Я не проти ринку СГ землі, але лише за умови 100% інвентаризації та розмежування земель з внесенням цієї інформації в земельний кадастр, з вільним доступом до останнього для усіх бажаючих через Інтернет. Після цього можна почати публічне обговорення умов запуску такого ринку. Інакше будемо мати повторення приватизації 90-х.", - написав Віталій Шабунін, який, до слова, колись був наймолодшим депутатом Рівнеради.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Землю категорично не можна продавати, вона має бути власністю громади. Інакше будемо мати ще один Ізраїль

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Землю категорично не можна продавати, вона має бути власністю громади. Інакше будемо мати ще один Ізраїль

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

А що не так в Ізраїлі з землею?
Скажімо, моє бачення купівлі-продажу землі таке. Має бути створений державний Земельний банк, для чого потрібно зробити опис всієї землі в державі (реєстр земель), як сільськогосподарського так і інших призначень. Коли хтось бажає придбати землю, він звертається в цей банк, який за певними критеріями (які ще потрібно розробити) озвучує ціну земельного наділу, який бажає придбати майбутній власник. Складається договір купівлі-продажу землі із зазначенням умов, яких повинен дотримуватися майбутній власник, і тільки після цього земля йому продається, точніше віддається в довічну оренду (сама земля при цьому залишається в державній власності). Якщо власник порушує умови договору щодо користування землею, то вона у нього відбирається за процедурою, яку ще також потрібно розробити. Якщо ж власник хоче продати землю, він знову ж таки звертається у цей Земельний банк, який фактично повертає йому грошову заставу-ціну за користування цією землею. За час користування землею застава-ціна може змінитися (як збільшитися, так і зменшитися).
P.S. Безумовно, все повинно відбуватися прозоро.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>