Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Фільм Тринадцятий поверх (1999): дивимось, думаємо, обговорюємо

Продовжуємо дивитися фільми, які мають прихований езотеричний сенс, а потім їх обговорювати. У 2000 році фільм номіновано на премію Сатурн у категорії найліпший науково-фантастичний фільм 1999 року, але виграв фільм Матриця.

150407_13_poverh-2.jpg

Реальність відносна
Реальність відносна

Тринадцятий поверх (англійською мовою The Thirteenth Floor) — німецько-американський науково-фантастичний трилер 1999 року режисера Джозефа Руснака. Ґрунтовано на романі Simulacron-3. Це науково-фантастичний роман 1964 року американського письменника Денієла Ф. Ґелоя про віртуальне місто. Дія фільму розгортається в американському місті Лос-Анджелес у роках 1937, 1990 і 2024.

Фільм треба дивитися українською мовою. Його можна завантажити на багатьох сайтах, зокрема EX.UA і Гуртом.com.

Попередня програма з цієї серії: Проект «Друге дно»: обговорюємо фільм Матриця / The Matrix (1999)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Я так і знав, що наша Земля плоска, а те, що вона кругла, це псевдонаукова теорія. А оскільки Церква як організація виродилася, то теж почала вважати Землю круглою. :)

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Коментарі

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Я так і знав, що наша Земля плоска, а те, що вона кругла, це псевдонаукова теорія. А оскільки Церква як організація виродилася, то теж почала вважати Землю круглою. :)

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Таргитай Борисфенів.
0
Ще не підтримано

Наряд чи хто наважиться спростувати тезу Аватара Арія про те, що Земля плоска?! Оскільки статистика суспільних процесів наочно засвідчує: факт і прогноз є речі не тотожні. Тому, що на події впливає не тільки наша воля, а й воля інших людей, інколи протидіючих нам, а також низка інших чинників відносності життя. Отож дивимося фільм не тільки для втіхи, а й з метою пізнання, розуміння, усвідомлення, любови та самоздійснення.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

З однієї рецензії на фільм:
"...чим менше знаєш про концепцію закладену у фільмі, тим сильнішим буде ефект від перегляду і тим заплутанішими виявляться нашарування. «Початок» - це не легка прогулянка, фільм вимагає максимальної концентрації...."

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Світодар Мирний.
0
Ще не підтримано

Підтримую Олександра. Світ - це результат творчості багатьох і творчості по певним правилам, які виступають як закони різних наук. Якщо хто-небудь починає діяти не по правилах, то його викидають з гри, або міняються правила. Зміни у грі можуть бути як позитивні так і негативні. Світ фрагментарний. Зміни також відбуваються фрагментарно, в певній частині і на певному рівні. Негативні зміни ведуть до деградації, до появи лжерелігій і лженаук.Заміна негативних правил гри на позитивні сприяє самовдосконаленню гравців і світу (результату гри) в цілому. Радій Людино.