Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Яка держава підходить українцям

Категорія:

Українці влаштовані так, що вони визнають тільки ту владу, яку обрали самі, – і тільки доти, доки їй довіряють.

Влада – це згода людей виконувати накази.
Афоризм Третього Гетьманату

Проаналізуймо цю формулу: «українці визнають тільки ту владу, яку обрали самі, – і тільки доти, доки їй довіряють». Вона має три компоненти:

  1. Люди вільно обирають владу,
  2. Люди довіряють владі,
  3. Люди негайно переобирають владу, яка втратила довіру.    

Українська модель

1. Уся влада має бути виборною. Українці не сприймають жодного примусу. Застосувати щодо українця навіть найменше насильство – це як натиснути на його найболючішу точку.  

2. Довіряти можна тільки тому, кого знаєш особисто і маєш з ним досвід спільної продуктивної праці. Людина може тримати в пам’яті не більше 100–150 знайомих. Спільнота, де люди персонально знайомі, називається громадою. В українській традиції така природна спільнота називається сотнею. Нормативна чисельність сотні – 100 осіб, максимальна – 150 осіб. Отже, фундамент державної влади формується на рівні сотні – базової громади.

3. Влада не обирається, а делегується. Кожна людина є втіленою духовною сутністю – носієм волі. Відтак вона володіє одним політичним голосом, який може вільно делегувати іншому члену громади. Так само вільно вона може відкликати свій голос. Сучасні комп’ютерні технології дозволяють здійснювати делегування негайно – у будь-який час дня і ночі.

Завдяки виконанню описаних трьох пунктів, делегування у громаді є вільним, компетентним, захищеним і оперативним.   

Владна вертикаль

Член громади, який набрав 100 голосів, набуває статусу «сотник». 10 чи більше сотників можуть створити громаду другого рівня – полк. Сотники полку знають один одного, тож можуть зі свого середовища висунути полковника, якому довіряють.

Полкова громада об’єднує щонайменше 10 сотників, відповідно – щонайменше 1000 громадян. Реально в полку може бути і 2 тисячі, і 5 тисяч, і 15 тисяч членів (якщо об’єднаються 150 сотників). У будь-який момент сотники можуть відкликати свій політичний голос і делегувати його іншому сотнику.

Подібним чином 10 чи більше полковників делегують свій політичний «голос полковника» кошовому, який об’єднує щонайменше 10 тисяч громадян («дивізія»).

10 чи більше кошових обирають Гетьмана, який об’єднує щонайменше 100 тисяч громадян («армія»). Якщо ж кошових буде 150, то гетьманат налічуватиме щонайменше 150*10 тисяч = 1500 тисяч, тобто півтора мільйони добровільно організованих громадян. Реально їх може бути удесятеро більше, адже коші можуть мати не 10 тисяч, а 100 чи навіть 150 тисяч членів.

Якщо рахувати по максимуму, коли в сотні 150 членів, у полку – 150 сотників, а у коші – 150 полковників, то це разом буде 506250000, тобто 506 мільйонів. Тобто Гетьманат може об’єднувати від 100 тисяч до півмільярда організованих українців цілого світу.  

Докладніше технологія заснування держави описана у статті: НС – модель заснування Української держави Третій Гетьманат

Обговорення на ТБ-7: Як легко заснувати Третій Гетьманат: ідеологія і технологія   

Територіальний устрій

Описана вище державна організація основана на природних законах. Опора на природу – базова ідея еконаціоналізму. Вільне волевиявлення випливає з духовної природи людини. Чисельність базової громади («сотні») обмежується спроможністю людини одночасно тримати в пам’яті не більше 100–150 осіб. «Делегування онлайн» забезпечує оперативний зворотний зв’язок між членами громади та її лідером. Персональні знайомства і прозорість делегування забезпечують компетентне і чесне висування лідерів.  

Адміністративно-територіальний устрій Третього Гетьманату має випливати з сотенно-кошової структури, подібно як правильний одяг припасовується до тіла людини. Уявімо, що зі 150 кошів Третього Гетьманату 100 знаходиться в Україні. Якщо брати не максимальну наповнюваність громад (150), а нормативну (100), то полк ТГ зі 100 сотень налічуватиме 10 тисяч, кіш зі 100 полків – мільйон, а гетьманат зі 100 кошів – 100 мільйонів громадян.

Досягнення чисельності у 100 мільйонів громадян, тобто осіб віком від 18 до 110 років, можна розглядати як мету демографічної політики Третього Гетьманату (реально населення може бути в кілька разів більше).

Природними структурними одиницями найвищого (третього) рівня (після сотні і полку) є кіш, і таких кошів в Україні буде близько сотні. З цього випливає, що природним для України буде структурування її території на приблизно сотню адміністративно-територіальних одиниць. Структурування відбуватиметься в міру об’єднання українців у територіальні сотні, полки і коші. 

Найкраща держава та, яка відповідає природі конкретного народу. Унікальність державної моделі Третього Гетьманату відповідає фундаментальному закону життя – Принципу самобутності: жити згідно з власною природою.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Ну-у-у-у... Я б запропнував Вам, нам і собі стати праноїдами. Це б задовольнило наші не тільки матеріальні, але й духовні потреби.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Коментарі

Зображення користувача Василь Тодоров.
0
Ще не підтримано

Дякую, пане Ігорю за стислий опис новацій, які пропонує наша партія. Потрібно більше таких матеріалів для незнайомих з ідеями ТГ. Щоб можна було в кількох реченнях, без спеціальних термінів і незнайомих назв пояснити що ми пропонуємо.

Радіємо!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Кількість людей на певній території повинно бути стільки,скільки може прогодувати природа без виснаження..На це запитання повинні дати відповідь не політики, а вчені..Інакше все втрачає сенс..Краще жити в рівновазі у природі у меншій кількості ніж як у Шанхаї чи Бомбеї..Так як світ людей плодиться без правил,то у своїй країні повинні бути жорсткі правила міграції і громадянства,а також сучасна зброя на випадок,коли голодна орда бути йти як та сарана поїдаючи усе на своєму шляху..
Сам політичний устрій ТГ і виборчі правила,на мій погляд,альтернативи на даний час не мають..
Дякую за працю пане Ігор..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Ну-у-у-у... Я б запропнував Вам, нам і собі стати праноїдами. Це б задовольнило наші не тільки матеріальні, але й духовні потреби.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Це було б чудово..Але вийдіть на вулицю і подивіться на людей..Скільки відсотків із них готові перейти на прану і тим самим позбутися задоволення погризти свинячого хвоста...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Спокійно, пане Явсе! Без паніки! ;)
Хай «старі» 46 мільйонів українців їдять свинячі хвости. Головне, щоб «нові» 506 мільйонів українців навчилися правильно харчуватися без свинячих хвостів. ;)

P.S. Зловив себе на думці, що, якщо хтось зі «старих» українців зайде на цю сторінку і прочитає, як ми критикуємо тут свинячу дієту, то подумає, що тут якісь іудаїсти зібралися. ;)

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Юра Корольчук.
0
Ще не підтримано

Давайте програємо запропоновану програму, почнемо із збору 100 в реальному місці в т.ч. онлайн і спробуємо ефективно взаємодіяти. Взагалі, теорія повинна відразу закріплюватись практикою тим більше, що ми беремо участь у заснуванні проекту, інакше, ми просто плонгтон, якому корпорація тулить пусті акції.

Суть пропозиції:
100 складаються із 10 (рої) що не враховано в програмі. Проект передбачає, що особа може тримати в памяті 100-150 контактів, а нам потрібна ефективна взаємодія, що між 100-150 рядовими учасниками без координації неможлива. Стосовно обміну інформацією те ж саме, сотник природньо нездатний взаємодіяти із 100 особами, а вони не зможуть взаємодіяти з ним.

Вихід:
Науково доведено, що найефективніше взаємодіють одночасно 10 осіб це ж маємо в традиціях самоорганізації в Украні, що доводять свою дієвість тисячоліттями.

10 і десятники крім забезпечення комунікації є кузнею кадрів, напрацювання навиків та забезпечення контролю між собою та стосовно виборних осіб, соціального забезпечення, центром зайнятості і т.д.

100 без 10 це толпа, а полки і коші створені із таких 100 це велика і ще більша толпа з котрою не справиться жоден здоровий глузд, а лише біда, що і маємо на Сході.

Це ж стосується переобрання проводу, тут в статті це питання упущено, але у раніших публікаціях відсутні обмеження стосовно переобрання на новий строк. Звертаю увагу, що за Українськими звичаями провід обирався лише на один строк без права повторного переобрання (це не стосується випадків коли новопризначена особа не справлялась із своїми обовязками і на її місце обирали того хто міг в т.ч. попереднього).
Питанням також є стосовно участі у процесі виборців, котрі не проживають у країні.
Підхід 100-150, як на мене надто роздутий і варто зменшити планку.

Не дивлячись на те, що неодноразово зверталась увага на дані факти - "провід" вперто вибиває табуретку (у вигляді основи десятків) з під ІІІ Гетьманату ще до його народження,
ЗАПИТАННЯ: Хтось бачить, як виглядає заготовлена мотузка в цьому проекті?

Взагалі проект прекрасний і, оскільки, ми вписалися в нього то зобовязані адекватно діяти виправляти помилки та доводити його до робоччої версії. Протилежним шляхом є вже навіть не корпоративний договірний підхід, а рабська мовчазна згода та одобрямс, мушу зазначити, що останній шлях веде до повної ентропії.

Волю не здобувають на одинці

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Сотня на чолі з сотником сама визначає, яке структурування їй підходить. Сотник може призначити собі стільки помічників, скільки йому треба.

Юра Корольчук каже:
100 складаються із 10 (рої) що не враховано в програмі. Проект передбачає, що особа може тримати в памяті 100-150 контактів, а нам потрібна ефективна взаємодія, що між 100-150 рядовими учасниками без координації неможлива. Стосовно обміну інформацією те ж саме, сотник природньо нездатний взаємодіяти із 100 особами, а вони не зможуть взаємодіяти з ним.

Розумний сотник структурує свою сотню на 10 чи 12 чот. Якщо ж він нерозумний, то його швидко усунуть.
Так само полковники і кошові структуруватимуть свої організації.

Цитата:
Це ж стосується переобрання проводу, тут в статті це питання упущено, але у раніших публікаціях відсутні обмеження стосовно переобрання на новий строк. Звертаю увагу, що за Українськими звичаями провід обирався лише на один строк без права повторного переобрання (це не стосується випадків коли новопризначена особа не справлялась із своїми обовязками і на її місце обирали того хто міг в т.ч. попереднього).

У нас не обрання, а делегування. Воно відбувається не раз на рік, а одразу ж, як тільки виникає потреба. Люди висувають того, кому довіряють, хоч на все життя. Колишнє обрання на один термін було запобіжником від узурпації влади. У нашому випадку узурпація неможлива в принципі.

Цитата:
Питанням також є стосовно участі у процесі виборців, котрі не проживають у країні.

У чому питання?

Цитата:
Підхід 100-150, як на мене надто роздутий і варто зменшити планку.
Не дивлячись на те, що неодноразово зверталась увага на дані факти - "провід" вперто вибиває табуретку (у вигляді основи десятків) з під ІІІ Гетьманату ще до його народження,

Зараз у нас 4-рівнева система. Якщо "зменшити планку", то вона стане 8 рівневою. Це вже занадто.

Цитата:
Взагалі проект прекрасний і, оскільки, ми вписалися в нього то зобовязані адекватно діяти виправляти помилки та доводити його до робоччої версії. Протилежним шляхом є вже навіть не корпоративний договірний підхід, а рабська мовчазна згода та одобрямс, мушу зазначити, що останній шлях веде до повної ентропії.

Погоджуюсь.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Юра Корольчук.
0
Ще не підтримано

В запропонованому проекті відсутня структура - міст для прохідності інформації та енергії між верикальною організацією та горизонтальною, його функцію зазвичай відігравали 10 (рій, кущ т.і.).

Шановний Ігоре Каганець. Проблема саме в тому, що сотник, полковники і т.д. не повинні "призначати" (звідси зявляється корупція, клани, розрив із народом), нам потрібно намалювати прозору і відкриту систему тим більше, що вона закладена генетично в українцях. Саме між людьми на найнижчому (горизонтальному) рівні формується і потім реалізується основи взаємодії, кадровий резерв чотових, сотників і т.д. і цей рівень природно може бути лише 10 (рій, кущ т.д.) та аж ніяк не 100.
Звичайно, на місці ідентифікуються існуючі первинні одиниці в кількості 4-7-10-12 осіб (рої), лише далі формується те що ви називаєте чота (група по потребах, інтересах чи можливостях).
В запропонованій програмі для визначення структури сотні чи усунення сотника необхідно мати комунікацію між 100 людьми, що складно, а на практиці та часто неможливо (в кінці кінців існує захист персональних даних та із 100 чоловік зовсім не багато людей здатні на вольові дії по здійсненню взаємодії, контролю, демонстрації техніки їх забезпечення іншим на початках). Зараз взаємодіяти на рівні сотні чи усунути сотника це міф бо багато не мають часу, втратили надію, боїться, негарно чи думають хай хтось інший, друга справа, якщо це роблять десятники (ройові) котрі зобовязані це робити і опираються на реальних людей та несуть перед ними відповідальність (їм разом далі жити).

Ми живемо у постійно змінюваному світі. Обирати на все життя це для закритої системи ми мали багато таких прикладів в новітній історії такий підхід шкодить прогресу, формуванню кадрового резерву і вкінці кінців реалізовуючи делеговані повноваження працювати необхідно на знос, що природньо вимагає відпочинку і наявності дублерів. Мало того, менеджери на різних етапах необхідні абсолютно різні та людина котра розробить ідеологію гірше її доопрацює, реалізує т.д. ніж інші, звичайно необхідна горизонтальна взаємодія між менеджерами різних спеціалізацій.

У нашому випадку узурпація влади вже впринципі відбулася закладенням можливості делегувати від 100 людей повноваження на усе життя. Корпоративна форма організації і полковий устрій в своїй суті мають нездоланні різниці у вигляді прохідності енергії та інформації по вертикалі і горизонталі, можливості отримувати дивіденти та ін.

Стосовно голосування іноземцями то інтереси українців в Україні, США, Росії, Польщі і т.д. абсолютно різні, короче кажучи своя сорочка ближча до тіла і тому інтереси України в США абсолютно відрізняються від реальних.

Писав, що 150 чоловік в сотні це забагато.

Підкажіть що таке 4-рівнева система і де вона у вас є, продемонструйте реальних включених в неї дієвих осіб, перед ким вони несуть відповідальність і яку.

Якщо переживаєте за проект то не обмежуйте його 100, а відкрито передбачте себе почесним головою чи сотником, полковником, гетьманом чи суддею з правом здійснення аварійного управління, але найкращий і законний засіб на сьогодні це третейське застереження.

Волю не здобувають на одинці

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Дуже сумбурно написано, ми з вами наче в паралельних реальностях. Може ви не читали про технологію делегування?

Все треба робити поступово. Зараз йдеться тільки про висування делегатів Національного Собору.

Юра Корольчук каже:
В запропонованому проекті відсутня структура - міст для прохідності інформації та енергії між верикальною організацією та горизонтальною, його функцію зазвичай відігравали 10 (рій, кущ т.і.).
Шановний Ігоре Каганець. Проблема саме в тому, що сотник, полковники і т.д. не повинні "призначати" (звідси зявляється корупція, клани, розрив із народом), нам потрібно намалювати прозору і відкриту систему тим більше, що вона закладена генетично в українцях. Саме між людьми на найнижчому (горизонтальному) рівні формується і потім реалізується основи взаємодії, кадровий резерв чотових, сотників і т.д. і цей рівень природно може бути лише 10 (рій, кущ т.д.) та аж ніяк не 100.

Згідно з принципом єдиноначальності та персональної відповідальності лідер громади несе всю відповідальність за управління своєї громадою. Тому коли він когось призначатиме, то це виглядатиме так:

  • він 100 разів подумає
  • він порадиться з максимальною кількістю членів громади, щоб заручитися підтримкою
  • він проситиме членів громади обійняти ту чи іншу посаду (чотового, скарбника, судді)

Бо якщо він допустить помилку, то завтра зранку прокинеться не сотником, а рядовим засновником.

Цитата:
Ми живемо у постійно змінюваному світі. Обирати на все життя це для закритої системи ми мали багато таких прикладів в новітній історії такий підхід шкодить прогресу, формуванню кадрового резерву і вкінці кінців реалізовуючи делеговані повноваження працювати необхідно на знос, що природньо вимагає відпочинку і наявності дублерів. Мало того, менеджери на різних етапах необхідні абсолютно різні та людина котра розробить ідеологію гірше її доопрацює, реалізує т.д. ніж інші, звичайно необхідна горизонтальна взаємодія між менеджерами різних спеціалізацій.

Ще раз повторю: в нас не обрання, а делегування. Воно відбувається одним натисканням кнопки мобільного телефону.

Цитата:
У нашому випадку узурпація влади вже впринципі відбулася закладенням можливості делегувати від 100 людей повноваження на усе життя.

Якщо лідер постійно прогресує, навчається, вдосконалюється і задовольняє громаду, то безглуздо відбирати у громади право делегувати йому свої політичні голоси. Якщо ж комусь не подобається консенсус громади, він шукає собі іншу громаду.

Цитата:
Стосовно голосування іноземцями то інтереси українців в Україні, США, Росії, Польщі і т.д. абсолютно різні, короче кажучи своя сорочка ближча до тіла і тому інтереси України в США абсолютно відрізняються від реальних.

Для проведення установчих зборів нам треба зібрати якомога більше людей, які підтримують ідеологію Третього Гетьманату - незалежно від того, де вони мешкають.

Цитата:
Підкажіть що таке 4-рівнева система і де вона у вас є, продемонструйте реальних включених в неї дієвих осіб, перед ким вони несуть відповідальність і яку.

Бачу, ви зовсім не в темі. Чотирирівнева система - це сотня, полк, кіш і гетьманат.

Цитата:
Якщо переживаєте за проект то не обмежуйте його 100, а відкрито передбачте себе почесним головою чи сотником, полковником, гетьманом чи суддею з правом здійснення аварійного управління, але найкращий і законний засіб на сьогодні це третейське застереження.

А от цього я зовсім не розумію. Прошу ясніше сформулювати.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Юра Корольчук.
0
Ще не підтримано

Визначення найнижчою структурною одиницею 100 та ігнорування 10 - обриває звязок із низами. Вважаю, що в даному випадку такий звязок обірвано свідомо та навмисно, оскільки, ви навряд чи чужий агент то таким чином просто забезпечуєте стійкість проекту (контролюючи його в ручному режимі), такого висновку дійшов із власної практики. Для забезпечення стійкості проекту в екстемальних випадках найкращим механізмом є третейське застереження, котре передбачає, що у випадку виникнення спорів - такі спори будуть вирішуватись третейським судом. Такий третейський суд створюєється напочатку проекту і може вирішувати крім організаційних спорів і спори між учасниками та ін., його рішення мають законну силу, виходить, така-собі власна судова система.

Волю не здобувають на одинці

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, розумію. Можна спробувати 1:10, але тоді в нас буде восьмирівнева ієрархія адміністративно-територіального устрою.

До того ж це з самого початку утруднить вибори, адже для обрання сотника треба буде створити 10 чот (десятків). Значно легше зібрати 100 людей, чим 10*10.

Стійкість проекту поки що забезпечується тим, що корпорація ТГ може заблокувати будь-яке небезпечне рішення. Такий порядок може тривати до обрання першого Гетьмана чи, можливо, першого кошового.

Юра Корольчук каже:
Визначення найнижчою структурною одиницею 100 та ігнорування 10 - обриває звязок із низами. Вважаю, що в даному випадку такий звязок обірвано свідомо та навмисно, оскільки, ви навряд чи чужий агент то таким чином просто забезпечуєте стійкість проекту (контролюючи його в ручному режимі), такого висновку дійшов із власної практики. Для забезпечення стійкості проекту в екстемальних випадках найкращим механізмом є третейське застереження, котре передбачає, що у випадку виникнення спорів - такі спори будуть вирішуватись третейським судом. Такий третейський суд створюєється напочатку проекту і може вирішувати крім організаційних спорів і спори між учасниками та ін., його рішення мають законну силу, виходить, така-собі власна судова система.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Юра Корольчук.
0
Ще не підтримано

Не розумію, як рахуєте рівні (без 10 - 4 рівнева, а з нми відразу 8 рівнева).

Пропонував з самого початку - програймо ситуацію, зібравши одну із сотень НО (кілька конкретних груп) (хоч онлайн) попрацюймо з в такому форматі і побачимо, що значно легше зібрати сотні людей, чи десятників мотивованих відповідальністю, тоді уявимо, як це робити стосовно не сайту, а в польових умовах адміністративних одиниць. Маєте ж приклади - голосування.

Як на мене - блокування повинно бути прозорим та доступним здійснюватись у вигляді діалогу (взаємодії), а не ручним, ручне і так скрізь навколо, крім того взаємодія створює побічний ефект - досвід взаємодії та синергію (з останніми у вас проблемка).

Волю не здобувають на одинці

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Юрчику, даремно пропонуєш.
Ліпше організовуй сам.
Я он тут так зо 2 роки пропонував, а потім полишив той ігнор і все) бо сам же я організовувати не вмію) Отак напевно і ти також не вмієш через що власне лишень і пропонуєш (як і я це колись тут робив), замість того щоби це з організувати і для самого себе лишень лишній раз зрозуміти, що це дійсно не реально..))

Зображення користувача Юра Корольчук.
0
Ще не підтримано

Альбертику, недаремно, позитивний чи негативней це всеодно результат, інколи негативний білше відкриває ситуацію ніж позитивний, як і в цьому випадку. Бачив твої реалізовані пропозиції, я про них писав тобі особисто і тут на сайті.

Мої пропозиції грунтуються на ефективному живому перевіреному на практиці дієвому методі, крім того, що такий метод характерний українцям напевне вже тисячі років, застосовується скрізь навколо (групи при навчанні, ланки, бригади будівельників, військові відділення, рої безпілотників як тут писали та ін.). Звичайно використовую його на практиці, помітив,що при спрощенні, виникають недоліки повязані із недотриманням запропонованої системи шляхом введення призначених осіб, збільшення чисельності первинних груп і т.д.

Саме тому зразу бачу, що визначення первинної одиниці - 100 це злив усієї ідеї.

Архітектура сайту крім того, що не дозволяє самостійно користуватись засобами сайту чи реалізовувати проекти, навіть ускладнює самостійне закриття профілю.

Ви звичайно напишете, що я щось не так роблю, але від цього мій профіль не закриється, а буде "тішити" Вашу статистику, як і відновлена Вами самостійно аватара.

Волю не здобувають на одинці

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

506 250 000 гарне число. Але я б запропонував теорію «золотого мільярда» щодо українців. Тобто нас, українців, має бути на планеті Земля мільярд. ;)

P.S. Можна й більше. ;)
P.P.S. Бажано більше. ;)

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Аватар Арій каже:
506 250 000 гарне число. Але я б запропонував теорію «золотого мільярда» щодо українців. Тобто нас, українців, має бути на планеті Земля мільярд. ;)
P.S. Можна й більше. ;)
P.P.S. Бажано більше. ;)

А для чого аж так багато?=Р
І що ж тоді ханаанці скажуть про таку нашу потребу?=D

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Йой, Альберте! Твоя правда! Щось я зовсім не подумав про те, що скажуть про таку теорію ханаанці. Видно, у мене в голові одні українці. ;)

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Аватар Арій каже:
Йой, Альберте! Твоя правда! Щось я зовсім не подумав про те, що скажуть про таку теорію ханаанці. Видно, у мене в голові одні українці. ;)

Тож бо й воно!)))

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Радіймо! А що українців у світі не більше??! Так подобається пісня "Будь з нами! Будь українцем!" на слова Миколи Трубнікова. Може запропонувати відгукнутися тих, у кого в серці є ця пісня? (в цьому житті чи з попереднього)

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Майя Українська каже:
Радіймо! А що українців у світі не більше??! Так подобається пісня "Будь з нами! Будь українцем!" на слова Миколи Трубнікова. Може запропонувати відгукнутися тих, у кого в серці є ця пісня? (в цьому житті чи з попереднього)

Взагалі то українців у всьому світі рівно стільки скільки ж і азербайджанців.
От тільки якщо українці занесені до червоної книги як вид вимираючий, то айзерів навпаки ратше занесено я би так сказав до зеленої книги як вид еспанкційний.
Ось вам і вся різниця між юдохристиянством та ісламом.
https://www.ar25.org/article/zirka-pivdennogo-kavkazu.html

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Якщо просто ввести 10 десятків (чот) з вимогою обрання сотника саме цими 10-ма десятниками (чотарями), то це ускладнить формування сотні, адже один чотар може набрати на свою підтримку 10, а другий - 30 голосів. Відтак може статися, що для заснування сотні треба буде зібрати 200 чи 300 учасників.

Але є рішення, яке спрощує всю систему: мінімальну кількість чотарів можна зменшити з 10 до 4.

Тоді умовою формування сотні буде наявність сотника і хоча б 4 чотарів, які разом користуються підтримкою принаймні 100 засновників.

Наприклад, у нас є 4 делегати-чотарі, які мають по 25 голосів на свою підтримку (разом 100). Вони висувають з-поміж себе сотника. Тоді матимемо сотника (зі своєю сотницькою чотою), трьох чотарів і 100 членів сотні.

Система дещо ускладнюється, адже тепер треба контролювати не лише кількість чотарів, а й загальну кількість делегованих голосів. Зате це полегшує самоорганізацію та управління.

Така ж сама схема має бути на вищих рівнях:

- чотири чи більше сотників, що мають підтримку принаймні 1000 засновників, висувають полковника,

- чотири чи більше полковників, що мають підтримку принаймні 10 000 засновників, висувають кошового,

- чотири чи більше кошових, що мають підтримку принаймні 100 000 засновників, висувають гетьмана.

Юра Корольчук каже:
Не розумію, як рахуєте рівні (без 10 - 4 рівнева, а з нми відразу 8 рівнева).
Пропонував з самого початку - програймо ситуацію, зібравши одну із сотень НО (кілька конкретних груп) (хоч онлайн) попрацюймо з в такому форматі і побачимо, що значно легше зібрати сотні людей, чи десятників мотивованих відповідальністю, тоді уявимо, як це робити стосовно не сайту, а в польових умовах адміністративних одиниць. Маєте ж приклади - голосування.

Як на мене - блокування повинно бути прозорим та доступним здійснюватись у вигляді діалогу (взаємодії), а не ручним, ручне і так скрізь навколо, крім того взаємодія створює побічний ефект - досвід взаємодії та синергію (з останніми у вас проблемка).

Кожна сотня може обрати суддю і скарбника (сотник пропонує, чотарі висловлюють довіру). Судді різних сотень формують полковий суд.

Таким самим чином може формуватися кошовий і гетьманський суд.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Юра Корольчук.
0
Ще не підтримано

Думаю цей НОВИЙ велосипед їхати не буде.

Думайте не про "чотарів", а про спосіб включити взаємодію в суспільстві бо стадо овець очолене левом всеодно стадо.

"...для заснування сотні треба буде зібрати 200 чи 300 учасників.." - нічого такого не треба.

Коли 200 - 300 учасників обєнані однією ідеєю чи метою і для її досягнення визнають своїм провідником одну особу тоді створюється чота 2-3 сотні, вони всеодно складаються з 2-3 сотень і сотників їх діяльність координується чотовим.

З 10 ройових всеодно активно діяти по всіх проектах одночасно вісі не зможуть, кожен може займатись тим що вміє, звичайно в силу обєднання сотнею будуть обмінюватись корисною інформацією чи вдалими методами і так піднімати рівень, підучувати один одного, потім цей досвід передаватиметься в низ в 10, горизонтально між сотнями та вверх.

Взагалі все, як у війську бо говоримо про полковий устрій (рій, чота, сотня і т.д.).

Щоб не придумувати "чотарів" на сьогодні важливо ідентифікувати сучасні назви цих одиниць бо в діючому державному устрої вони не задіяні. Зараз існує лише поняття територіальна громада, котра по закону є основою системи самоврядування, а фактично в основному відсутня, саме для функціонування територіальних громад доречно використати систему полкового устрою, якщо вийде, процес може йти вище. Коли іти зверху то гетьман = президент (від таокї зміни назви суть не міняється).

Волю не здобувають на одинці

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Гаразд. Тоді просто додаємо ще один рівень - десятники (ройові). Рій (відділення) - це 10 і більше засновників. Сотника висувають 10 і більше ройових.

Юра Корольчук каже:
Думаю цей НОВИЙ велосипед їхати не буде.
Думайте не про "чотарів", а про спосіб включити взаємодію в суспільстві бо стадо овець очолене левом всеодно стадо.
"...для заснування сотні треба буде зібрати 200 чи 300 учасників.." - нічого такого не треба.
Коли 200 - 300 учасників обєнані однією ідеєю чи метою і для її досягнення визнають своїм провідником одну особу тоді створюється чота 2-3 сотні, вони всеодно складаються з 2-3 сотень і сотників їх діяльність координується чотовим.
З 10 ройових всеодно активно діяти по всіх проектах одночасно вісі не зможуть, кожен може займатись тим що вміє, звичайно в силу обєднання сотнею будуть обмінюватись корисною інформацією чи вдалими методами і так піднімати рівень, підучувати один одного, потім цей досвід передаватиметься в низ в 10, горизонтально між сотнями та вверх.
Взагалі все, як у війську бо говоримо про полковий устрій (рій, чота, сотня і т.д.).
Щоб не придумувати "чотарів" на сьогодні важливо ідентифікувати сучасні назви цих одиниць бо в діючому державному устрої вони не задіяні. Зараз існує лише поняття територіальна громада, котра по закону є основою системи самоврядування, а фактично в основному відсутня, саме для функціонування територіальних громад доречно використати систему полкового устрою, якщо вийде, процес може йти вище. Коли іти зверху то гетьман = президент (від таокї зміни назви суть не міняється).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Можливо варто надати можливість громадам на місцях вирішувати, яка структура їм підходить: сотенна чи сотенно-ройова. Якщо будуть створені і такі і такі сотні, то можна буде порівняти, робота яких буде більш продуктивна. Тоді інші сотні зможуть переформатувати свою структуру.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Гарна пропозиція. Думаю, що це можна вирішити в рамках сотенно-ройової моделі. Якщо, наприклад, якомусь лідеру сотня засновників делегувала свої голоси, то він може власноруч призначити десятників, а вони делегують свої голоси цьому сотнику.

Аватар Арій каже:
Можливо варто надати можливість громадам на місцях вирішувати, яка структура їм підходить: сотенна чи сотенно-ройова. Якщо будуть створені і такі і такі сотні, то можна буде порівняти, робота яких буде більш продуктивна. Тоді інші сотні зможуть переформатувати свою структуру.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Юра Корольчук.
0
Ще не підтримано

На стадії проектування можна програти модель на практиці, хоча б у мережі (зібратись, обрати делегата, спробувати з ним обмінятись інформацією, переобрати), варто спробувати це зробити окремо в цілій сотні та окремо в десятках.

Взагалі, структура повинна мінятись відповідно до потреби і в першу чергу до потреби та ініціативи низів, але це можна робити лише за умови нормальної архітектури початкового проекту.

В "сотенній системі" голос окремої людини чи навіть 10 людей складно почути, бо призначені координатори (чотові) мають реальний звязок не з низами, а з тим хто їх призначив і системою на котрій він тримається. За таких умов неможливо говорити про покращення системи обміну інформацією та енергією ні зараз ні в перспективі майбутнього.
В "сотенно-ройовій" системі крім наявності прекрасного механізму передачі інформації та енергії по вертикалі в обидві сторони, зявляється такий самий горизонтальний звязок, наявна перспектива швидкої зміни системи відповідно до потреб, а саме головне - наявне формування основ громадянського супільства та кадрового резерву, що в "сотенній" системі передбачається лише з барського плеча еліти.

Волю не здобувають на одинці

Зображення користувача Юра Корольчук.
0
Ще не підтримано

Ще один рівень про, який пишете, це десяток (рій), зверніть увагу - за дії уповноваженого відповідає довіритель, тому, десятників без десятків небуває десятники не є окремою структурою чи рівнем системи, їх обирають собі люди, що входять в десятки щоб спростити взаємодію із соником та в жодному випадку не призначає сотник, те саме стосується пропозиції обрання сотника десятниками, оскільки, таким чином десятник, сотник втрачають горизонтальний звязок із реальними людьми.

Кільківсть десятку не від 10, а до 10 в окремих випадках може бути до 13, більше це вже відсутність плідної взаємодії.

Стосовно обговорення то як на мене це не діалог, а торгування, якби хотіли щось толком спроектувати то такого обговорення і пропозицій бути просто не може - Поясніть, як закрити свій профіль, я не бажаю брати участь в цьому сатрапі таким чином реалізуєте своє кредо - "Все, що робиться з власної волі, - добро!".

Волю не здобувають на одинці

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Гаразд, закриваю профіль. Дякую за роботу.

Юра Корольчук каже:
Ще один рівень про, який пишете, це десяток (рій), зверніть увагу - за дії уповноваженого відповідає довіритель, тому, десятників без десятків небуває десятники не є окремою структурою чи рівнем системи, їх обирають собі люди, що входять в десятки щоб спростити взаємодію із соником та в жодному випадку не призначає сотник, те саме стосується пропозиції обрання сотника десятниками, оскільки, таким чином десятник, сотник втрачають горизонтальний звязок із реальними людьми.
Кільківсть десятку не від 10, а до 10 в окремих випадках може бути до 13, більше це вже відсутність плідної взаємодії.
Стосовно обговорення то як на мене це не діалог, а торгування, якби хотіли щось толком спроектувати то такого обговорення і пропозицій бути просто не може - Поясніть, як закрити свій профіль, я не бажаю брати участь в цьому сатрапі таким чином реалізуєте своє кредо - "Все, що робиться з власної волі, - добро!".

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Треба припинити теревенi про якусь козацьку державу Богдана Хмельницького. Не було жодної держави – певний час було прото-державне утворення. Більшість так званих козаків (серед яких безумовно були окремі видатні вояки, яких називають характерниками) бажало одного – потрапити у РЕЄСТР (тогочасну номенклатуру), щоб отримувати утримування від польського короля. Тодішня «козацька» старшина не спромоглася створити державу, бо власне й не бажала жодної держави, а шукала до кого б потрапити на утримання.

Хай Буде!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Найвищого розвитку Козацька держава досягнула за Івана Виговського і Юрія Немирича. У битві під Конотопом 28-29 червня 1659 р. Виговський і Немирич ущент розбили московське військо. Тому цей період ретельно приховується пост-радянською історіографією, відтак виникає враження, що козаки не мали своєї держави.
Додатковою причиною замовчування цього періоду є те, що Юрій Немирич був лідером європейського аріянства.

Сергiй Михайлiв каже:
Треба припинити теревенi про якусь козацьку державу Богдана Хмельницького. Не було жодної держави – певний час було прото-державне утворення. Більшість так званих козаків (серед яких безумовно були окремі видатні вояки, яких називають характерниками) бажало одного – потрапити у РЕЄСТР (тогочасну номенклатуру), щоб отримувати утримування від польського короля. Тодішня «козацька» старшина не спромоглася створити державу, бо власне й не бажала жодної держави, а шукала до кого б потрапити на утримання.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Ну та й що?

Розбили.

Що далі?

На моє переконання найкращий період ГЕТЬМАНЩИНИ - це роки гетьманування МАЗЕПИ. Але. МАЗЕПА був васалом Москви, васалом Петра. Як тільки він тільки подумав піти геть від Москви, був миттєво зраджений власним оточенням, яке не бажало жодної держави.

Реальні досягнення не можливо сховати.

Наприклад, при усьому бажанні світової еліти приховати двадацять років націонал-соціалізму Німеччини це не вдалося. Мільйони людей у світі вивчають це дивне дванадцятиріччя з його злочинами та дивовижними досягненнями у науці та техниці.

Більшість того, що ми зараз маємо у сучасній цивілізації було запроваджено саме тоді й там.

Хай Буде!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Справді, німці тоді намагалися створити альтернативну цивілізацію, але програли. Наше завдання осмислити перемоги і поразки, взяти усе найкраще і перемогти.

Сергiй Михайлiв каже:
Ну та й що?
Розбили.
Що далі?
На моє переконання найкращий період ГЕТЬМАНЩИНИ - це роки гетьманування МАЗЕПИ. Але. МАЗЕПА був васалом Москви, васалом Петра. Як тільки він тільки подумав піти геть від Москви, був миттєво зраджений власним оточенням, яке не бажало жодної держави.
Реальні досягнення не можливо сховати.
Наприклад, при усьому бажанні світової еліти приховати двадацять років націонал-соціалізму Німеччини це не вдалося. Мільйони людей у світі вивчають це дивне дванадцятиріччя з його злочинами та дивовижними досягненнями у науці та техниці.
Більшість того, що ми зараз маємо у сучасній цивілізації було запроваджено саме тоді й там.

Все, що робиться з власної волі, – добро!