Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Олег Осуховський: Ми стали свідками саботажу роботи групи з вивчення корупції в уряді Яценюка

Категорія:

Спецтема:

ВО «Свобода» засудила зміщення з посади голови депутатської групи Олега Осуховського, що вивчає інформацію про багатомільярдну корупцію в урядах Азарова та Яценюка.

Про це повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

«Фактично ми стали свідками заздалегідь зрежисованого саботажу, адже після завершення роботи нашої групи я як голова мав би прозвітувати про її роботу з парламентської трибуни. Режисери цього дійства під проводом персонального адвоката уряду, народного депутата України від «Народного фронту» Антона Геращенка, зробили все, аби з парламентської трибуни не прозвучала правда про зловживання в уряді Яценюка. Саме через боязнь почути правду більшість членів групи вимагала робити засідання закритими, забороняючи присутність преси, проти чого я активно виступав. Попри все, я залишаюся членом робочої групи та інформуватиму представників ЗМІ та всіх українців про факти і цифри, озвучені під час засідань», – заявив «свободівець» Олег Осуховський.

Варто зазначити, що рішення про переобрання голови депутатської групи, яка вивчає інформацію про багатомільярдну корупцію в урядах Азарова та Яценюка, було ухвалено після того, як Олег Осуховський повідомив, що, крім оприлюднених екс-головою Держфінінспекції Миколою Гордієнком фактів про корупцію в Державній продовольчо-зерновій корпорації України, з'явилась інформація про багатомільярдні зловживання вже нового керівництва Міністерства аграрної політики, яке за квотою партії «Самопоміч» очолює Олексій Павленко.

«Зокрема, стало відомо, що ДПЗКУ закупила 55 тисяч тонн кукурудзи за завищеною ціною, що призвело до збитків на суму 852 тисячі доларів. Відбулися зміни у визначенні ціни в китайському контракті без погодження з урядом (зменшення ціни кукурудзи з $400 до $300 за тонну). Через це збитки за 13 років, відповідно до контракту, можуть становити 4-5 мільярдів доларів! Також з'ясувалося, що відбувається кредитування приватних компаній за рахунок ДПЗКУ на 160 мільйонів гривень.

Бачимо, що є всі підстави стверджувати, що нинішнє керівництво МінАПК свідомо доводить Державну продовольчо-зернову корпорацію до банкрутства, щоб віддати її на приватизацію. Щоб перевірити всі нововиявлені факти, я вже скерував депутатський запит до керівництва уряду, Генпрокуратури, СБУ, МВС», – зазначив Олег Осуховський.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи