Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Британії знову почали розслідування щодо Russia Today

Категорія:

Спецтема:

Британський медіарегулятор Ofcom розпочав нове розслідування щодо російського телеканалу Russia Today з приводу порушення вимог щодо неупередженості. Це вже шоста справа проти телеканалу, повідомляє The Guardian.

Цього разу розслідування стосується програми SophieCo від 27 березня 2015 року. В ефірі було продемонстроване інтерв'ю щодо центрів утримання мігрантів у Великій Британії.

Як відзначили у медіарегуляторі, вони отримали скаргу телеглядача щодо упередженості даного випуску.

Раніше Ofcom вже попереджав Russia Today про можливе застосування санкцій через упереджене висвітлення новин про Україну. 

Претензії Ofcom стосувалися фрагментів чотирьох телеефірів від березня 2014 року, в яких обговорювалися події в Україні. Медіарегулятор визнає, що RT, який фінансується урядом РФ і запустив британську версію у жовтні 2014 року, буде "представляти новини з російської точки зору". Він вважає законним висвітлення новин з точки зору конкретної держави або нації. Водночас всі новини повинні бути представлені "неупереджено... зокрема, при висвітленні питань, які викликають значні політичні розбіжності".

Але RT/TV Novosti не вдалося дотриматися принципу неупередженості. Таким чином, Ofcom "звернув увагу, що будь-які майбутні порушення правил можуть призвести надалі до регулятивних дій, у тому числі до встановлених законом санкцій". Санкції можуть включати штраф або, у крайніх випадках, відкликання ліцензії на мовлення.

На сьогодні Росія – рекордно непопулярна на Заході, і Russia Today не допомагає, вважає колишній глава МЗС Швеції Карл Більдт. Дії Росії протягом останнього року знизили довіру до будь-яких дій Кремля до історично найнижчого рівня.

"Пропаганда Russia Today не доносить (до західної аудиторії) меседж про те, що Росія – це добре. Вони кажуть, що Захід – це погано", - підкреслив Карл Більдт.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи