Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Одеський креатив

Що робити, якщо нам так не пощастило, що немає в країні одної світлої голови, в якій містилася б вся реформаторська схема повністю, для всієї країни? Відповідь: так просто країна занадто велика. І добре, що верхи зрозуміли це дуже швидко. І ... схаменувшись, терміново поміняли кут атаки на реформи.

shturm_odesy.jpg

Стратегічний одеський прорив
Стратегічний одеський прорив

Якщо не виходить реформувати всю країну відразу, то треба це робити  частинами.  В Одесу екстрено спрямовується Саакашвілі з сильними радниками. У Львові - з сьогоднішнього дня Яника Мірило, яка зневірилася провести реформу електронного голосування, а тепер радник мера Садового. І, нарешті, з завтрашнього дня в Київській області теж з'явиться новий радник - для тієї ж задачі - здійснення прориву.

Так ось. Перший прорив втілився в неділю в Одесі. Там зібралося 600 (!) експертів, які розділилися на 10 тем і методом мозкового штурму накидали реальний план дій.

Мета: за 30-50 днів в Одеській області повинні виникнути відчутні прориви.

Було списано за 1 день 300 аркушів ватману формату А1, на яких убористим почерком від руки було видано кілька сот актуальних ідей, готових до вживання.

600 чоловік південців і киян за 1 день виконали роботу, на яку яке-небудь маркетингове агентство або НДІ запросили б три місяці терміну і півмільйона грошей. А тут волонтери, з палаючими очима, були охоплені однією пристрастю - щоб Одеса ожила і розцвіла.

На цей стратегічний одеський прорив Саакашвілі приїжджав двічі. Вранці просто розповів, як розгрібає отриману спадщину. А вдруге приїхав увечері, послухати 100 головних справ, які йому показало експертне співтовариство на чолі з Валерієм Пекарем та Андрієм Длігачем, які швидко, філігранно і професійно організували цей незвичайний мозковий штурм.

Тепер у всіх областях України справа піде веселіше. Туди помчать кращі уми країни, явочним порядком здійснюючи довгоочікувану її децентралізацію. Чому? Тому що з'являється драйв - зробити з країни «лялечку». 

Бікфордів шнур підпалено і зворотного шляху немає.

Втім, цих шнурів у нас xvatit.

Решта світлин 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи