Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Справжня зброя агресора - не танки і гради, а «русскоє одноязичіє» - Сашко Лірник

Світ:

Питання мови - питання стратегічного виживання на рівні із виробництвом своїх протитанкових ракет і бронетехніки. Рим впав не тому, що не вистачало зброї, а тому що не було кому цю зброю тримати. Ідентифікація народу розмилася. 

Тихою сапою Путін таки добився свого. Однією із головних вимог і цілей російської агресії в Україні, а також лозунг всього ватно-колорадського руху була «русскаязичная Україна».

І зараз я із здивуванням спостерігаю шалений успіх цього тренду в політикумі, ЗМІ, інтернеті та і побуті. Якщо раніше ватники і колоради із сепаратистами трошки затихли і поховалися, то зараз голосно і впевнено заявляють про своє ПРАВО!!!! не знати, не володіти і не вживати ДЕРЖАВНОЇ української мови.

Якщо раніше було якось «троха невдобно» від цього, і це бажання уззкоязичних пітекантропів сором'язливо маскувалося під трендом «я нєдостаточно харашо владєю і нє хачу разгаварівать з акцентом», або щось подібне, то зараз цим навпаки бравують і навіть «беруть на горло».

Варто зробити зауваження державному чиновнику чи депутату, то у відповідь почуєш агресивний напад і образи на рівні бандита із заточкою. Навіть міністри срати хотіли на державну мову і показово бридяться нею. Тут мимоволі згадаєш добрим словом пана Азірова, який, хоч і по-дебільному, але пробував розмовляти українською. А тут навіть є фрукти, які гордо заявляють, що українською володіють, але розмовляти не будуть. Типу із солідарності до уззкоязичних одномовних братьєв, оскільки це недемократично.

То, може, по аналогії із демократичної солідарності до ЛГБТ-товариств, будете в анус довбитися?

Але саме паскудне, що прихильники «уззкого одноязичного міра» цинічно взяли на озброєння нову "фішку" – «да как ви смєєтє?! Вєдь ми, русскоязичниє, воюєм в БТРах і ранєниє лєжим в госпіталях!»

Таке враження, що воюють саме за те, щоб не знати української мови і рани отримують в боротьбі проти «мовнюков із сабачьім нарєчієм».

Я дуже радий і втішений, що на Майдані і в АТО пліч-о-пліч стояли і воюють всі національності і всі мови України. І так має бути. Українці, білоруси, татари, євреї і росіяни. Ми всі діти України.

Але не мусить небажання вчити українську мову і презирство до українців в Україні виглядати як нагорода і індульгенція за свій героїзм у боротьбі із агресором.

Справжня зброя агресора, який, до речі, це не приховує, не танки і гради, а «русскоє одноязичіє».

Мова - основа народу і держави. Якщо в українській державі панує і заохочується російська мова,то це не Україна - це філія Московської імперії. І питання часу, досить невеликого, коли на місці України виникне Малоросійська губернія.

Цей шлях вже пройшли ті ж самі буряти, татари, вепси, тувинці, мордвини і ерзя в Російській Федерації.

В Україні державна українська мова має мати підтримку з боку держави, а не опір. І не бутафорську, а справжню.

Питання мови - питання стратегічного виживання на рівні із виробництвом своїх протитанкових ракет і бронетехніки. Рим впав не тому, що не вистачало зброї, а тому що не було кому цю зброю тримати. Ідентифікація народу розмилася.

Я не буду наводити приклади мовної політики в Німеччині чи США. Подивіться на Росію. Якщо ти не володієш і не розмовляєш державною мовою, шлях до держслужби для тебе закритий навіки. Зате у нас зневажливим ставленням до української мови викохуються ватніки і сепаратисти. І не треба дивуватися, звідки вони беруться. А звідти і беруться.

Я ясно розказав?

Ніхто не вимагає від вас у побуті, на базарі, в бесідах із коханцем і сусідами вживати примусово українську мову. Але держслужбовці і представники влади зобов'язані це робити!

І, коли вмикаєш радіо чи телевізор, то я не повинен почуватися як в резервації для вимираючого народу в своїй рідній державі, коли диктори запопадливо переходять на російську у спілкуванні із одновимірними.

Чому грузини на державній службі вважають для себе честю і обов'язком розмовляти українською? Так, з акцентом, але з повагою до народу нашого.

А українські посадовці цідять через зуби із себе українське слово як матюк – раз в рік,щоб миттєво перейти на общєпанятний.

Я не можу забути відео, як російські окупанти збиткувалися над смертельно пораненим українським бійцем, який просив водички. «Разгаварівай па чєлавєчєскі!» - кричали вони і гиготіли.

Чим ви тоді відрізняєтесь від них?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи