Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Майже дві тисячі військових беруть участь у навчаннях НАТО в Україні

Категорія:

Спецтема:

На Львівщині на Яворівському полігоні стартували міжнародні українсько-американські штабні навчання Rapid Trident 2015. Це найбільші навчання Сухопутних військ в Україні цього року. 

За даними Міністерства оборони України, з 20 до 31 липня на Львівщині перебуватимуть 1800 військових з 18 країн, серед яких США, Великобританія, Польща, Литва, Грузія, Румунія і Болгарія. 

Найчисельніші групи – з України та США. З українського боку – це близько 800 військовослужбовців. Командувач сухопутних військових сил США в Європі генерал Бен Годжес напередодні говорив про близько 300 американських військовослужбовців. Інші країни НАТО мають в складі від 3 до 70 осіб, а от Бельгія на навчаннях представлена одним військовослужбовцем. Представники кожної країни-учасниці навчань прибули на Львівщину зі своєю зброєю і технікою.

«Україна доклала значних зусиль, щоб створити умови для проведення високоякісної підготовки. Цей захід зміцнить взаємну довіру його учасників», – сказав під час урочистого відкриття навчань американський полковник Альфред Рензі.

Сценарій навчань наближений до подій на сході України

Вперше у Rapid Trident (а ці навчання проходять від 1995 року) окрім військовослужбовців Збройних сил України, беруть і нацгвардійці, які зараз проходять підготовку на Яворівському полігоні під наглядом американських інструкторів.

Сценарієм цьогорічних навчань Rapid Trident обрано віртуальну країну, де відбувається збройний конфлікт і миротворці мають його врегулювати. Сценарій наближений до подій на сході України. Також будуть враховані у виклики сьогодення – це інформаційні і гібридна війна. Військовослужбовці обмінюватимуться досвідом, як правильно діяти.

«Є можливість послікуватися, подивитися на досягнення у військовій техніці, озброєнні колег, перейняти досвід провідних армій світу. Це створить для України і позитивний імідж, в середорвищі військовослужбовців, їхніх родин про те, що собою представляє Україна», – сказав речник регніонального центру, полковникОлександр Поронюк.

У рамках Rapid Trident працює спільний українсько-американський прес-центр, а це також можливість в українських військових журналістів перейняти досвід в американських колег.

«Репід Трайдент» триватиме до 1 серпня, а вже 3 серпня на Львівщину прибудуть канадські інструктори, які до листопада навчатимуть військовослужбовців Збройних Сил України. І до цього періоду триватимуть тренування нацгвардійців, які розпочалися у квітні цього року.

24 липня буде представдлено створення спільного українсько-литовсько-польського батальйону. І за попередньою інформацією, на цьому представленні мають бути присутні глави трьох держав.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи