Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Досвід бійців АТО вразив інструкторів США

Категорія:

Американські інструктори з 173-ї повітряно-десантної бригади, котрі навчають українських військовослужбовців і бійців Нацгвардії, здивовані досвідом та уміннями українців. Десантники визнають, що військовий досвід учасників АТО значно перевищує їхній, оскільки українці на Донбасі воюють із організованими і важкоозброєними формуваннями, чого нема за їх плечима. У зв’язку з цим військові радники з США не тільки навчають українських військовослужбовців, але і самі переймають досвід у бійців.

Про це пише австрійське видання Die Presse, повідомляє «Преса України».

Військовий оглядач Вольфганг Гребер у своїй статті зазначає, що українські бійці також можуть багато чому навчити своїх американських «вчителів». Як з'ясувалося, американці «багато чого не знали взагалі, або вже забули».

Автор відзначає, що останньою класичною кампанією армії США була війна в Іраку в 2003 році. І то, тоді все зводилося здебільшого до партизанської війни, тоді як у Донбасі військовим ЗСУ доводиться протистояти аж ніяк не зграї бандитів, а організованим незаконним збройним формуванням, у яких є танки, самохідні гаубиці, реактивна артилерія, комплекси ППО та інше важке озброєння.

«Жоден із нас не був під артилерійським вогнем», - кажуть американські військовослужбовці, котрі проводять навчання на Яворівському полігоні.

Сержант Джейкоб Харт розповів, що він ніколи не стикався з бронетехнікою противника в бою.

«Український солдат розповідав мені, як йому довелося вести бій із ворожою БМП із відстані 15 метрів. Вони стріляли в нього з гранатометів із 10-15 метрів. Це з розряду речей, про яких нашим людям говорили, що вони абсолютно не потрібні, оскільки до цього нібито точно не дійде», - зізнається американець.

У свою чергу капітан армії США Зэкери Саварен, у якого за плечима участь у двох військових операціях на Близькому Сході, визнає - робота з українцями, котрі побували в боях, "виявила великі прогалини" в його військових пізнаннях.

«Після майже десяти років партизанської війни на кшталт тієї, що була в Іраку й Афганістані, у більшої частини американських солдатів і офіцерів немає практичного досвіду зіткнення з професійним і важко озброєним, організованим у великі підрозділи й активно використовуючого сучасну військову техніку противником, воюючим конвенціональним способом», - розповів американський офіцер.

Нагадаємо,  американський журналіст Адріан Боненбергер тиждень провів на Яворівському полігоні, спостерігаючи, як його старий загін тренує дві групи українських нацгвардійців. Журналіст був вражений тим, що пересування і тактичні комунікації українських солдатів перевищують середні показники більшості американських загонів. Боненбергер переконаний, що українські бійці здатні перемогти сепаратистів і російську армію.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Коментарі