Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 5

Теперішня владна верхівка є сателітом злочинного угрупування Януковича - Станіслав Батрин

Спецтема:

Європа для України зробила набагато більше, ніж Україна сама для себе. Влада України має заслужити довіру українців через відкритість та звітність. Як знайти загублені 100 мільярдів… на території України? Як повернути вкрадене?

Про це у програмі «Повернення активів Януковича та його команди» в ефірі радіо Ера ФМ розповів Станіслав Батрин, кандидат юридичних наук, співробітник Інституту держави і права В.М.Корецького НАН України.

Від початку зміни влади в Україні Україна не витримує чіткої позиції, приймає якісь половинчасті міри.

В Україні немає кримінальних справ відносно Медведчука та інших осіб, які афілійовані до РФ. США і Канада вже в лютому 2014 року наклали санкції на Медведчука. А українська влада – ні.

Чи може змінитися країна, якщо у нашій владі сконцентровані сателіти минулої влади? Ми прибрали лише верхівку айсберга. Що робила українська влада, починаючи з лютого минулого року і до сьогодні, щоб повернути вкрадене?

Перший після Революції Генпрокурор Махніцький заявив про 100 мільярдів доларів, украдених попередньою владою.

Нинішня влада дала можливість своїм попередникам успішно «освоїти» за кордоном вкрадені гроші. Нинішні високопосадовці створили все можливе, щоб ускладнити пошук украдених коштів.  

Нинішня влада є сателітом минулої влади, з якою підтримує зв’язки. Саме тому ми бачимо бездіяльність цієї влади. А суспільству нав’язується думка, що це складна справа, що дуже важко шукати ті кошти. Питання лише у політичній волі, щоб почати розслідування і повертати кошти в Україну.

В лютому 2014 санкції були накладені Ліхтенштейном, Швейцарією та Австрією. Далі була допомога Європейського Союзу –  5 квітня по 18-ти фігурантам, 5 травня – ще по чотирьом.

А в Україні в липні 2014 року був створений дивний орган, який би мав займатися коштами вищих посадових осіб та їх поверненням в Україну. Це була міжвідомча комісія на рівні Кабінету міністрів. Жодного засідання вона не проводила і жодного звіту не надала. Потім була створена міжвідомча комісія при Президенті України.  Потім Аваков створив подібний орган при Міністерстві внутрішніх справ.

«Ніхто нічого не робить, всі займаються тільки піаром», - каже Батрин.

На висновок ведучої, що нинішня влада знаходиться у змові з попередньою і навмисно затягує справу повернення активів, він відповів: «Це – однозначно! І цей висновок ґрунтується не на здогадках».

«Треба розганяти  все те кубло! Повинні бути абсолютно нові люди. Не одна людина, яка сама систему не змінить». На його думку, люстрації не достатньо, має діяти кримінальний кодекс. «Але у нас на людей, які мають гроші, кримінальний кодекс не застосовують».

Організоване кримінальне угрупування не вичерпується одним Януковичем. Фігурантами є також ті, хто сьогодні при владі, є домовленості між теперішньою і минулою владою, заявив Батрин.

«Питання по Януковичу та його команді – це питання публічне», - сказав він.

«Ми шукаємо 100 мільярдів за кордоном. Але я впевнений, що їх можна знайти в Україні. Яка різниця між цією владою і тією, що була, якщо ця влада є співучасником тієї влади!» - резюмував він. Якщо Байден вже сказав нашому Прем’єр-міністру, що час настав, що момент істини настав, то і все українське суспільство має також сказати цій владі: «Час настав!»

Величезні кошти витрачаються владою на пропаганду і окозамилювання. Але люди бачать правду.

У владі – люди, які займаються тимчасовими акціями і піаром. У Закарпатті, наприклад, повертають на керівні посади тих, хто був відсторонений як прибічник Януковича. Людям по 45-50 років. Вони вжилися у ту систему. І їх зараз повертають, розповів Батрин.

Волонтери, молоді люди, які категорично не згодні з нинішньою ситуацією, не тікають сьогодні з України і готові за неї боротися. Їх треба брати для керівництва країни. «Мені дуже прикро, коли Президент України їздить по країні і каже, що у нас брак кадрів. Президент, подивіться, кого Ви розставляєте на посади, і подивіться, який в нас набір кадрів! Ви змушуєте людей тікати з України!»

Аудіозапис від 30.07.2015

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи