Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Англії дорога сама буде заряджати електрокари

Британська компанія Highways England вже до кінця цього року має намір завершити будівництво експериментальної траси, яка буде заряджати електрокари та гібридні авто прямо під час їх руху.

В Англії дорога сама буде заряджати електрокари
 

Підживлювати автомобілі будуть бездротові зарядні пристрої під поверхнею дорожнього полотна. 

Бездротові зарядні пристрої збираються встановлювати на відстані 30 км один від одного. Це дасть можливість заряджати автомобілі на ходу, не роблячи зупинку на підзарядку. 

Варто відзначити, що Мінтранс Великобританії дуже активно відгукнулося на нову розробку фахівців компанії Highways England. Відомство готове навіть фінансувати даний проект і планує дати на його реалізацію 500 млн. aунтів стерлінгів. А в разі успішного результату досліджень, бездротові пристрої планують впровадити на всіх основних дорогах Англії.

Передбачається, що дороги (в першу чергу великі автомагістралі та державні траси) з системою бездротово] індуктивної зарядкb дозволять власникам електрокарів і plug-in гібридів долати великі відстані, не витрачаючи час на відвідування станцій підзарядки.

Головний інженер Highways England Майк Вілсон зазначає, що нова технологія допоможе зменшити кількість шкідливих викидів і відкрити нові можливості для бізнесу. 

На сьогоднішній день такі автомобілі визнані у всьому світі як найбільш екологічними. 

Додамо, що, за наявною останньою інформацією Товариства виробників автомобілів і автотрейдерів Англії, в державі з 2001 року реалізовано не менше 35 тис. електромобілів.

в Україні Одеська компанія автопрокату VRC запустила комерційну оренду електромобілів. Це перший сервіс прокату електрокарів в Україні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи