Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Google спалив російські ферми тролів

Категорія:

Сервіс Google Trends дозволяє дивитися статистику пошукових запитів. Важливо, що тут можна дивитись статистику по окремих населених пунктах, де конкретні слова гуглять найчастіше. При цьому до уваги береться не кількість пошукових запитів, а інтенсивність пошукових запитів в країні/регіоні/місті.

І от що цікавого відкопали блогери. Якщо подивитись такі пошукові запити як “Майдан”, “Боїнг”, “Референдум”, “Порошенко”, “Правий сектор”, “Донбас” – то статистика виглядає дуже цікаво.

На перші місця в таких запитах виходять маленькі селища Ольгино, Яблоновский, Перекатный і Зеленый Город.

Нагадаємо: у місті Ольгино розташовано ТОВ «Агентство Інтернет-Досліджень», яке займається інтернет-пропагандою. Сотні співробітників днями безперервно пишуть коментарі, розміщують картинки, обливають брудом Україну, Америку і Європу і гноблять незгодних росіян, створюючи таким чином видимість громадської думки.

Завдяки сервісу вдалося встановити, що вищезгадані центри активно почали працювати ще в кінці 2013 року. Наприклад, подивившись статистику по слову “НАТО” легко помітити – до середини 2013 року найбільше ця тема цікавила жителів Ульяновської області, що не дивно – в цей час по ЗМІ якраз прокотилася інформація про відкриття в Ульяновську перевалочної бази НАТО для літаків, що воювали в Афганістані. Вже через пів року ситуація кардинально змінилася і в топ вирвалася вже знайома трійка. Той же феномен спостерігається майже у всіх пошукових запитах. Так само вищевказані агентства, швидше за все, намагаються впливати на думку росіян щодо внутрішньополітичної ситуації. Про це свідчить статистика за запитами “Гречка”, “Санкції” і т.д.

Запит по слову “Санкции”:

Найпопулярніші міста для санкции. Пошук в Інтернеті. Росія, 2004 – до сьогодні.
Найпопулярніші міста для порошенко. Пошук в Інтернеті. Росія, 2004 – до сьогодні.

 

Найпопулярніші міста для майдан. Пошук в Інтернеті. Росія, 2004 – до сьогодні.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Ферми тролів були і раніше, колись вони придумували анекдоти (звідки на вашу думку взялися пєтьки і чапаєви і т. ін.), писали статті і навіть змінювали наші казки. Зараз вони перейшли в інтернет простір.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Коментарі

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Ферми тролів були і раніше, колись вони придумували анекдоти (звідки на вашу думку взялися пєтьки і чапаєви і т. ін.), писали статті і навіть змінювали наші казки. Зараз вони перейшли в інтернет простір.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.