Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Тисячі мігрантів добралися до Австрії

За вихідні тисячі біженців з Близького Сходу та Африки потрапили на територію Австрії. Тим часом європейські лідери продовжують переговори, аби виробити єдину позицію у подоланні кризи з мігрантами.

У понеділок австрійська влада очікує продовження потоку біженців з Угорщини.

У вівторок запланована зустріч міністрів внутрішніх справ країн ЄС, після чого лідери Євросоюзу зберуться на позачерговий саміт.

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що жодна країна в ЄС "не може бути звільнена" від обов'язку приймати людей, які мають право на притулок. Водночас президент Європейської ради Дональд Туск відзначив, що Євросоюз має допомагати біженцям облаштувати їм "краще життя ближче до їх дому".

Опозиція Німеччині

МігрантиImage copyrightGetty

Image captionУ потоці мігрантів - люди з Сирії, Афганістану, Іраку та Еритреї

Очікується, що у понеділок міністри закордонних справ Угорщини, Словаччини, Польщі та Чехії підтвердять незгоду своїх урядів із закликом Німеччини до рівномірного прийому мігрантів.

Тисячі людей продовжують перетинати південний і східний кордони Європи в надії дістатися Німеччини чи Скандинавії.

У суботу до Австрії прибуло близько 10 тисяч біженців. Стільки ж очікувалося прийняти і на наступний день. Для них облаштували табір у місті Нікельсдорф неподалік угорського кордону.

МігрантиImage copyrightReuters

Більшість мігрантів - біженці з Сирії, де триває збройний конфлікт. Втім серед мігрантів є й багато тих, хто втікає від бідності та жорстокості в Іраку, Афганістані та Еритреї.

Тим часом США заявили про те, що вони збільшать кількість біженців, яку зможуть прийняти з усього світу - з 70 тис. у 2015 році, до 85 тис. у наступному році та 100 тис. у 2017 році.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи