Зображення користувача Арсен Дубовик.
Арсен Дубовик
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Доктор Веб" і "Лабораторія Касперського" потрапили під санкції України

Як передало агенство Інтер-факс-Україна, найбільший російський виробник антивірусів "Лабораторія Касперського", його українська "дочка", а також ще один виробник антивірусів "Доктор Веб" потрапили під персональні економічні санкції України.

Ці компанії включені до переліку юридичних осіб, затвердженому указом президента Петра Порошенка про санкції у середу: у цих компаній забороняється здійснювати держзакупівлі товарів, робіт і послуг.

Крім того встановлюється заборона на використання органами державної влади антивірусних програмних продуктів Kaspersky виробництва російських комерційних структур.

Зокрема, під санкції потрапили ЗАТ "Лабораторія Касперського", компанія "Лабораторія Касперського" (Москва) і ТОВ "Лабораторія Касперського" (Київ), а також ТОВ "Доктор Веб" (Москва).

Причиною для введення санкцій проти "Лабораторії Касперського" і "Доктора Веба", згідно з документом, є дії іноземної юрособи, які створюють реальні або потенційні загрози націнтересам і безпеці, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяють терористичній діяльності або призводять до окупації країни.

Як повідомляється на сайті "Доктор Веб", серед найбільших їхніх клієнтів є Верховна Рада України, Державна податкова адміністрація, Фонд держмайна, Пенсійний фонд, Міноборони, Міносвіти, ГПУ, Мінсоцполітики, Центральний виборчий комітет України, ДСТСЗІ СБУ.

Також у списку є "Райффайзенбанк Аваль", "Українська Промислова група", ТОВ "Северсталь-Україна", ЗАТ НВЦ "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод", Інститут ядерних досліджень НАНУ та ін.

Як відомо, 16 вересня ррезидент Петро Порошенко підписав указ про введення санкцій проти Росії.

Повний список прізвищ та компаній

Список з 105 підприємств і 388 осіб. Серед прізвищ - Кобзон, Кисельов і Гіві, купа журналістів, у тому числі з ВВС, діячі "ЛНР" та "ДНР". 
Серед компаній - кілька банків, телекомпанії, айті-групи типу Лабораторії Касперського, авіакомпанії і кілька батальйонів.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

З однієї сторони можемо сказати: "Краще пізно, ніж ніколи". Але з іншої: ...або президент не має активів в цих компаніях, або перекинув з них де інде.

Si vis pacem, para bellum

Коментарі

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

З однієї сторони можемо сказати: "Краще пізно, ніж ніколи". Але з іншої: ...або президент не має активів в цих компаніях, або перекинув з них де інде.

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Є український антивірус Зілля, а також Лінукс...

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Ну.... Зілля лише за назвою і те, що "український" приваблює. ))) Двічі придбавав навіть ліцензію на користування - не те.....
А о Лінукс - це краще (най!).

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Avast - також нормальний безплатний антивірус.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!