Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

In.gredients - крамниця без упаковки

Продуктовий магазин In.gredients в місті Остін штату Техас сприяє ідеї сталого розвитку на зовсім іншому рівні, ніж просто заохочення клієнтів до переробки. Тут ще з 2012 року всі продукти відпускаються без упаковки. Покупців просять приносити контейнери для продуктів з собою.

Мікро-бакалійник Крістіан Лейн - яскравий прихильник локаворського руху, в його крамниці ви знайдете тільки натуральні місцеві крупи, дійсно без ГМО. Кожен відвідувач може прийти зі своїм контейнером, набрати і зважити собі стільки круп або зерен, скільки він забажає. Мінімуму немає - 1300 кв.м. простору, де розміщено більше 400 найменувань місцевої продукції.

Мед, масло, соки відпускаються також на розлив. Свіжі овочі і зелень на вагу.

свежие овощи и зелень: Органическая еда, натуральные продукты


На вулиці є невелика тераса для дегустації місцевої їжі. Покупці сюди приїжджають в основному на велосипедах.


In.gredients - летняя терраса: Органическая еда, натуральные продукты


Магазин такого формату створений підприємцями Остіна, які хочуть бачити світ без одноразової упаковки для їжі. Саме тому за основу концепції магазина була взята ідея: йдучи до магазину за продуктами харчування, береш із собою з дому не тільки сумки, але й власні контейнери багаторазового використання.


In.gredients магазин без упаковки 2: Органическая еда, натуральные продукты

Найбільше відходів у світі - це саме упаковка: паперова, пластикова, скляна. Компанія з переобки картону Shaw Industries запевняє, що зменшення упаковки на 30% може призвести до скорочення використання картону на 250 тисяч кг або 3550 дерев кожного року.

«Кажучи по-правді, те, що нормально для бакалії, не зовсім правильно для споживачів або навколишнього середовища. Майже вся їжа, яку ми купуємо в звичайних продуктових магазинах, упакована. І у нас не залишається іншого вибору, як продовжувати купувати продукти в упаковці, яка не завжди може бути використана повторно або перероблена надалі. Наша мета - зменшити кількість сміття та сприяти просуванню здорового способу життя, усунувши з нього упаковану і надмірно оброблену їжу», - говорить Крістіан Лейн, співзасновник In.gredients.

Роздрібні торговці стверджують, що звичка купувати товари в розпакованому вигляді призведе до того, що споживачі стануть вести себе екологічно і в інших сферах свого життя.

Зараз магазин In.gredients святкує 3 роки розвитку свідомої спільноти, підтримки місцевих виробників їжі та продажу товарів без упаковки. Більше про життя бакалійної крамниці можна дізнатися на їх сторінці у Фейсбук.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
екологія
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Хороша ідея А як раніше обходилтся без упакоаної продукції брали з собою пошиті торбинки раніше такої кількості сміття не було А зараз вздовж доріг в лісі в річках повно сміття Раніше і товарів стільки не було Треба певно більше фірм по збору сміття

Коментарі

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Хороша ідея А як раніше обходилтся без упакоаної продукції брали з собою пошиті торбинки раніше такої кількості сміття не було А зараз вздовж доріг в лісі в річках повно сміття Раніше і товарів стільки не було Треба певно більше фірм по збору сміття

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, пані Ганно, я пам'ятаю, коли була маленькою дівчинкою, то здавала порожні пляшки від сметати та молока. А на виручені гроші щось купляла.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Чим більше грошей в українців,тим більше сміття довкола..просто спостереження..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Ця крамниця для людей вищого рівня свідомості, які бачать себе частиною природи і відчувають свою відповідальність за довкілля.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.